„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Andrew Trotter és Marcelo Martínez egy 17. századi otthont frissít fel, ahol “megállt az idő”

A Casa Soleto, egy 17. századi ház Pugliában, Olaszországban, gondosan fel lett újítva mészvakolat, terrazzó és egy kolostorból megmentett bútorok felhasználásával.

A négy hálószobás házat, melynek egyes részei több mint 400 évesek, felfrissítették tulajdonosai – a Studio Andrew Trotter építésziroda és stúdióvezetője, Marcelo Martínez. A Studio Andrew Trotter, amely számos projekten dolgozott Pugliában, azt tervezi, hogy a Casa Soletót bérbeadás céljából vásárolta és újította fel.

Miközben szerkezeti változtatások nem történtek, a tervezők átdolgozták az épület néhány leomló tetőjét, két fürdőszobát és mosdót alakítottak ki, valamint felcserélték a lakó- és étkezőtereket. Az utcafronton minden barokk részlet megtalálható, belül pedig mintha megállt volna az idő.

A háznak egyik fala sem volt egyenes, és az elrendezést a korábbi lakók igényeinek megfelelően alakították ki, a konyha mögött található egy kápolna, így a családnak nem kellett elhagynia a házat imádkozni. Ezt az istentiszteleti helyet médiaszobává és kültéri zuhanyzóval ellátott mosdószobává alakították át, így olyan teret alakítottak ki, amely szükség esetén extra vendégszobaként is használható.

Trotter és Martínez arra törekedett, hogy a Casa Soleto felújítása a lehető legjobban hasonlítson az eredeti épületre, és a csapat megőrizte eredeti padlójának nagy részét. A ház falán használt mészvakolathoz is diszkrét színpalettát választottak a tervezők, amely a földszinten öt méter magas mennyezetben csúcsosodik ki.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Andrew Trotter Studio megtartotta a ház eredeti konyháját, és Lecce városából helyi famunkásokat bízott meg az otthon eredeti faajtóinak újraalkotásával. A belső tér természetes hangulatának növelése érdekében a csapat juta szőnyegekkel borította a kőpadlót, a vászonkárpitokat és függönyöket pedig helyi kézművesektől szerezték be.

A dán Frama márka bútorait és kiegészítőit antik bútorokkal, köztük egy 18. századi étkezőasztallal párosították, amelyet egy abruzzói kolostorból mentettek ki. A stúdió egy 18. század végi – 19. század eleji gardróbszekrényt is beszerzett Lombardiából a Casa Soleto egyik hálószobájához, amely csak az elülső teraszon keresztül és egy külső lépcsőn keresztül érhető el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb