napi hírmorzsák

Álomszerű mesterséges erdőt épített a Wutopia Lab Kínában

Szimbolikus háromszirmú virágok adnak árnyékot a Wutopia Lab által tervezett mesebeli erdőben, ami a kínai Huzhou városában található. A The White Upland, azaz a “Fehér Felvidék” projekt közel 3300 négyzetméternyi területet ölel fel a Shanghai Huijian Investment Co. értékesítési központja mellett, Zhejiang tartományban, Sanghajtól nyugatra.

Az építészeti stúdió alapítója, Yu Ting célja egy “antigenerikus” tér létrehozása, amely “közös helyként működhet; mint egy szürreális kert, ahova a környék lakosai, és bárki élvezheti szabadidejét”.

A rendszer egy kör és egy ovális alakú részre osztja a teret, melyeket 529 egyenletesen elosztott, hat méter magas fehér, kivilágított acéloszlop vesz körül. Az alakzatok átfedésénél egy perforált pavilon emelkedik ki körvonalakból, fizikálisan is elosztva a két területet.

A látogatók a bejárattól kezdődő útvonalon kanyarogva csodálhatják meg a térbeli tapasztalatok sorozatát. Az út az Ink Garden-ben, azaz a “tintakertben” kezdődik, amely kör alakú területen található, 16 japán juharfával. A tér közepén egy beépített fekete végtelenített medence található, amely fényvisszaverő felületét 50 tonna, dinamikus mintázatban kirakott sötét szikla szegélyezi.

Innen egy nagy nyíláson keresztül léphetünk be a grandiózus fém pavilonba, amely alumínium panelekből készül, kívül fehér, belül pedig élénk kék bevonattal. Az alumínium lapokat véletlenszerűen az ismétlődő háromszirom alakú kivágások perforálják, különböző méretekben, melyek jellegzetes árnyjátékot vetítenek a falakra. A pavilon másik oldala az ovális alakú területre nyílik, amely szinte teljesen fehér, és tele van ismétlődő, háromszirom tetejű “fákkal”. Különböző magasságokban és méretekben lombkoronát alkotnak, amely egy minimalista, futurisztikus erdőre emlékeztet.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az installáció további részei közé tartozik a Fragnant Garden, azaz az “illatos kert”, a Birds’ Call, azaz a “madarak hívása”, vagy A Theater in the Forest, vagyis “színház az erdőben”, amely egy fa tetejű szerkezet alatt helyezkedik el, védett teret biztosítva különféle események és előadások számára.

A teljesen fehér “táj” éteri tulajdonságát növelve a Mist Garden, vagyis a “ködkert” rendszeresen vízgőzt szivárogtat a levegőbe, felhőkbe borítva az érdekes építészeti elemeket. A projekt központjában 117 felfelé irányuló vízsugárral tarkított kör alkot szökőkutat, beépített LED izzókkal. Az installáció egyetlen nem fehér eleme a Bonfire, amely egy hatalmas tűzrakásra emlékeztet. A kör alakú talapzatra emelve a vörös és kékes-fekete kúpot robotkarok szőtték, 6000 méter fluoreszcens szénszál felhasználásával, egy merev hálót létrehozva.

Végül, közvetlenül az értékesítési központ bejárata előtt található a Carousel, egy körhinta, ahol a díszlovak körbe-körbe forognak egy fehér labdákból álló tető alatt. Az értékesítési központ épülete érintetlen maradt, de teljesen elrejti a Wutopia Lab installációja, amely 2020 augusztusában fejeződött be.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb