„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Ablak hőszigetelési értékek

A hagyományos 2 rétegű üveg u=2,8-as értékkel rendelkezik. Új beépítés esetén ilyen üveget 2006.szeptember 1-jétől már nem forgalmazhatnak. Sajnos azonban több cég ajánlatában még mindig szerepel ilyen üveg.

● A kétrétegű, hőszigetelő fémréteggel is rendelkező üveg általában u=1,4 vagy u=1,3-as értékkel rendelkezik. Itt fele annyi a hőveszteség, mint hagyományos üvegnél. Ennél rosszabb szigetelésű üveget semmi esetre se válasszanak!

● Kétrétegű, hőszigetelő fémréteggel rendelkező, nemesgázzal (argon) töltött üveg. Általában u=1,0 értékkel találkozhatunk. Ahol nem az olcsó ár a fő cél, ott ma már ilyen üveg az alapfelszerelés.

● Háromrétegű üveg esetén elérhető az u=0,6-os érték is. Ma már ez az üveg is kezd elterjedni. A hőszigetelés mellett a hangszigetelés miatt is szoktak ilyen üveget alkalmazni. Azonban itt már figyelni kell arra is, hogy az ablak súlya jelentősen megnő ilyen esetben. Nem elég korszerű profil, esetén túlterhelődhet az ablakszerkezet, ami azt eredményezheti, hogy az ablak hamarabb tönkremegy, nem bírja az ablakszárny súlyát. Továbbá nagyméretű ablakszárnyak esetén az ablak kezelése is nagyobb erőt igényel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

● Az ablakkeret esetén általában u=1,0 és u=1,8 körüli értékekkel találkozhatunk.
Az egyes ablaktípusok közötti különbség érzékelhető: ha kinn 0 fok a hőmérséklet, akkor u=2,8-as üveg esetén az üveg belső felületi hőmérséklete 14 fok. Viszont u=1,0-ás üveg esetén a felületi hőmérséklet jelentősen magasabb: 19 fok.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb