„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A világ legmagasabb passzívháza

A brit WKK Architects stúdió nemrég bemutatta a hullámzó, 1075 Nelson Street felhőkarcoló látványtervét, amely a tervek szerint a világ legmagasabb passzívház épületének számít majd. Vancouver West End negyedében, a Nelson Parkra néző helyszínre tervezték a keskeny, 178 méter magas felhőkarcolót, 480 rendkívül energiatakarékos lakóegységgel.

A projektet a WKK Architects fejlesztette ki az IBI Group segítségével a Henson Developments számára azzal a céllal, hogy bemutassa, hogy a kortárs, sokemeletes építészetet fenntarthatóbb módon is meg lehet építeni, hogy az elérje a szigorú passzívház szabványokat. A “Passivhaus” egy nemzetközi energiateljesítmény-előírás, amely drámai módon csökkenti az épület fűtési és hűtési igényét, valamint szén-dioxid-kibocsátását.

“Vancouverről már ismert, hogy a világ egyik legszebb lakóhelye” – magyarázta Tom Wright, a WKK Architects társalapítója. “A város vezetése nagyon törekszik arra, hogy emellett az a Föld legfenntarthatóbb városává is váljon” – folytatta.

Ha felépült, akkor átveszi a a világ legmagasabb passzívház épületének címét a Bolueta Tower, spanyol Bilbaóban található, 28 emeletes lakóháztól, amelynek magassága 88 méter. A 1075 Nelson Street megkülönböztethető “gomolygó” formája tervezését vízszintes sávok szakítják meg, és a fő homlokzaton két zöld burkolatú, hullámos csík halad függőlegesen. A torony jellegzetes formáját azért fejlesztették ki, hogy olyan hatást keltsen, mintha az beton környezetéből nőne ki, és megkérdőjelezze azt a felfogást, hogy az energiatakarékos épületeknek alapvető, dobozos formákkal kell rendelkezniük.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Passivhaus színvonalának elérése érdekében a külsejét légmentesen lezárják, 40% -os nagyteljesítményű hármas üvegezéssel és 60%-os szigeteléssel. Ez minimálisra csökkenti az épület homlokzatán keresztüli hőveszteséget és biztosítja, hogy nagyon kevés fűtésre legyen szükség. Két alacsony energiafelhasználású hővisszanyerő szellőztető rendszert is felhasznál, amelyek friss levegőt juttatnak az összes lakásba, miközben megakadályozzák a kellemetlen huzatot és fenntartják a légmentesen kialakított héjat. Ugyanez a rendszer visszaveszi az elavult levegőből a hőenergiát, és újból felhasználja a bejövő friss levegő melegítésére.

A Nelson Street 1075 belsőépítészetének részleteit még nem tették közzé, bár várhatóan a 480 lakóegységből 102 szociális lakás, 50 bérlakás és 328 társasház lesz. Az építkezés időpontjait még nem közölték, de a terveket Vancouver város tanácsa jóváhagyta egy nyilvános meghallgatáson, 2020 júniusában.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb