„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Tree House by the Lake egy újrahasznosított anyagokból készült otthon Vietnamban

Újrahasznosított fémlemezek és újrahasznosított fa és üveg alkotják a Tree House by the Lake épületet, a helyi H2 stúdió által tervezett vietnami otthont.

A vietnami Chau Duc kerületben, a Da Bang-tó partján található otthont egy idős házaspár rendelte meg, és a H2 tervezte, hogy közelebb hozza őket és unokáikat a természethez. Erdő veszi körül, és helyi hulladékanyagokból építették, hogy csökkentsék a környező tájra gyakorolt hatását.

Az erdei lombkorona árnyékában az otthont egy faházra tervezték, amelynek fő formáját a földből emelik fel, hogy felfogja a tó hűvös szelét. A fák közvetlenül az otthon kialakításába is beépülnek, a teraszon, az üregeken és a tetőn keresztül a nyílásokon keresztül nőnek.

Az egyszerű formájú, kétszintes Tree House by the Lake a tó mellett egy üvegezett alsó szinttel rendelkezik, elforgatható üvegtáblákkal, amelyek a kertre és a környező tájra nyílnak. A felső szint felülmúlja az alsó szintet egy téglalap alakú, újrahasznosított hullámkartonnal burkolt térfogattal, ami azt a benyomást kelti, hogy “lebeg” felette.

Belül az alsó szinten található a nappali, a padlón átnyúló, a teret lehorgonyzó fával. A környező növényzet lágyítja az üvegből, sima betonból és hullámkartonból álló anyagpalettát. A felső szintre csigalépcső vezet, és egy nagyvonalú, dupla magasságú fasétány köti össze a hálószobákat a ház mindkét végén. A sétány üvegtetős beltéri-kültéri tér. Egy ellipszis alakú ablak a sétány közepén helyezkedik el, és ablakülésként működik, kilátással az erdőre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A két üreggel átszabott sétány lehetővé teszi, hogy az egyik oldalon fák növekedjenek. Másrészt a háló lehetővé teszi a tulajdonos unokái számára, hogy játsszanak és álljanak az ürességben. A sétaút végén található hálószobák fehér falakkal és tágas ablakokkal rendelkeznek, amelyek nagy teraszaik a tóra és az erdőre néznek.

A Tree House by the Lake fürdőszobája egy megemelt “levélkunyhóban” található, amelyet a legfelső emelet ívelt mélyedésébe építenek be. Kiszáradt nádtetővel borított formáját a régió népies építészete ihlette. A ház szerkezeti váza a hullámkartonon kívül az építkezés közelében gyűjtött régi cinkből készül. Sok fa- és üvegelemet is újrahasznosítottak hulladékból.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb