„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Studio McW “a londoni életstílus energiáját” közvetíti a 18.századi vidéki házbővítésbe

Az angol Studio McW építésziroda egy 18. századi cambridgeshire-i házat egy sor nyeregtetős bővítéssel egészített ki, amely kő és fa felhasználásával egészítette ki a meglévő épület vidéki jellegét.

A David McGahon és Greg Walton építészek által vezetett stúdiót azzal bízták meg, hogy modernizálja és bővítse a Follyfield-házat egy fiatal család számára, akik Londonból költöztek a régióba.

Egy többlépcsős felújítási projekt első fázisának részeként az építészek három nyeregtetős bővítéssel egészítették ki a meglévő ingatlant, amely egy Peterborough melletti természetvédelmi területen található.

A bővítések különböző méretűek és a meglévő ház arányaihoz igazodnak, gondosan kiegészítve a hagyományos vidéki építészetet, miközben finom kortárs részleteket vezetnek be, hogy teljesítsék a család modern, kozmopolita otthonra vonatkozó kívánságát.

“Azt tűztük ki célul, hogy ügyfeleink számára zökkenőmentessé tegyük az átmenetet a rohanó városi életből a vidéki lassabb tempóba” – mondta Walton. “A projektet úgy terveztük, hogy a londoni életmód energiáját egy vidéki menedékhelybe oltva, a két világ legjobbjait ötvözve.”

“Az olyan hagyományos építészeti megoldásokkal való munka, mint a Follyfield, tiszteletteljes és kreatív megközelítést igényel a modern (és jövőbeli) energetikai és életmódbeli igényekhez való hozzáigazításhoz, és ezt az érzékenységet örömmel vittük bele a projektbe” – tette hozzá.

Az ügyfelek arra kérték a Studio McW-t, hogy a házat úgy alakítsa át, hogy egy hibrid konyha és nappali, egy önálló vendégszállás, egy helyiség az otthoni munkavégzéshez és egy kültéri terület a szórakozáshoz.

Az első bővítés egy nagyméretű, agyagtéglából épített bővítmény, amely a meglévő épület kőhomlokzatához illeszkedik. Ez a térfogat a főépülethez egy cinkkel burkolt nyeregtetős konyha és lakótérrel kapcsolódik. A harmadik bővítés egy új, szabadon álló garázs, amely újrahasznosított kőből és világos fából épült, és kiegészíti a meglévő anyagpalettát.

A Studio McW a nagyméretű ingatlant a 30 négyzetméteres bővítmény körül szervezte át, amely a nyitott konyhát, a nappali és az étkezőt tartalmazza. Belül a bővítmény boltíves mennyezetet tartalmaz, szabadon hagyott szarufákkal és tölgyfa parkettával, amely alapot ad a fekete szekrényeknek és a helyben öntött beton konyhaszigetnek.

A tér egyik oldalán teljes magasságú, matt fekete ajtók sorakoznak, amelyek elrejtik a háztartási helyiséget és a lépcsőt, amely a bővítmény első emeletén található vendégszobába vezet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az új bővítés L-alakúvá alakítja át az otthon alaprajzát, eleget téve az ügyfelek azon kérésének, hogy javuljon a térbeli áramlás, és jobban kapcsolódjon a Claire Greener Landscapes által tervezett kertekhez. A kertek célja a londoni teraszos kertek intimitásának megteremtése, és egy téglából épült, vízjátékkal ellátott teraszt foglalnak magukban, amely felett egy szabadtéri szórakozóhely található, amely üveg tolóajtókon keresztül kapcsolódik a konyhához.

Az eredeti épület közepén lévő előcsarnokot megtartották az otthon hivatalos bejárataként. Egy új oldalsó ajtó és egy vályogszoba alternatív megközelítést biztosít a garázsból, amelynek felső szintjén egy önálló vendégszobát alakítottak ki.

A Studio McW az egész projekt során a meglévő épületek és a természetes környezetük kiegészítésére kiválasztott anyagpalettát alkalmazta.

A lágy homokkő színű, vékony formátumú agyagtéglák keverednek az eredeti falazattal, míg a süllyesztett küszöbök és a ferdített falrészletek minimális, kortárs jelleget kölcsönöznek a külsőnek.

A Studio Fortnum munkatársa, Rebecca Wakefield volt a felelős a belsőépítészetért, aki a Studio McW-vel együttműködve olyan tervet készített, amely összhangban van az épület karakterével és építészeti törekvéseivel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb