Modern és luxus házak

A spanyolországi Casa Grande Hotel egy 18. századi kő kastélyban foglal helyet

A szürke kőfalak és a fényes fekete asztalosmunka alkotják a Francesc Rifé Studio által tervezett butikhotel monokróm belső tereit. A Casa Grande Hotel Granonban található, egy kis faluban Spanyolország La Rioja régiójában, lakossága csak néhány száz ember.

A szálloda tulajdonosai – egy pár, két lányukkal – a spanyolországi Costa Brava-ból, egy forgalmas turisztikai városból költöztek a csendes területre, miután elegük lett hektikus, nagyvárosi életmódjukból. A Casa Grande szálloda megnyitásának ötlete azonban csak akkor fordult meg a fejükben, amikor szembe találkoztak az elhagyatott 18. századi kastéllyal. A barcelonai Francesc Rifé Studio építészeti cég feladata volt a szálloda 11 hangulatos vendégszobájának és közösségi tereinek létrehozása.

A stúdió egy “józan” szín- és anyagpaletta mellett döntött, amely “békésen beépült az épület történetébe”, és felhívja a figyelmet annak történelmi jellemzőire. –“Úgy gondolom, hogy a sötét tónusok mindig csendesebb és nyugodtabb atmoszférát alkotnak, mint a világos színek, és ez a projekt “szünet és lélegzet” után kiabál. Semmi sem örömtelibb és gyönyörűbb, mint egy elfelejtett épület helyreállítása, úgy, hogy az elmondhassa saját történetét.”

Az épület egyik legfontosabb történelmi jellemzői az úgynevezett ashlar falak – egy olyan falazat, amely nagy, négyzet alakú kövekből áll. Ezeket a falakat a Casa Grande Hotel földszintjének teljes belsejében meghagyták, és világosszürke festékréteggel felfrissítették.

A szálloda éttermében, amely La Rioja regionális konyhája által ihletett ételeket szolgál fel, a téglafalakat természetes tölgyfa padlókkal párosították, mely tökéletes harmóniát alkot a fából készült étkezőasztalokkal és székekkel. Az étterem mellett egy hangulatos bár terület is található, ahol szinte minden felületet, a bárpulttal együtt, fényes fekete nyárfa borítja. Az egyik falat egy drámaian megvilágított boros szekrény díszíti.

Az eredeti kőfelületek folytatódnak a szálloda első emeletének öt hálószobájában, azonban itt már tégla- és betonfalakkal kombinálták őket, amelyeket a stúdiónak az épület helyreállítása során be kellett építenie. A fejtámlák és szekrények szintén fényes fekete nyárfából készültek, a kohézív megjelenés érdekében.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Néhány szoba beépített ablakából kilátás nyílik a közvetlenül a szálloda mellett található San Juan Bautista templom kupolájára. A szálloda második emeletén található hat lakosztály-stílusú szoba saját kis társalgóval, és loft-szerű mennyezettel rendelkezik, szabadon hagyott gerendákkal. A Francesc Rifé Studio a Casa Grande Hotel külsejét is felfrissítette, a “a projekt talán legmonumentálisabb részeként” leírva.

Az épület egyik homlokzatán “kaotikusan” elrendezett ablakokat a helyükön hagyták, de fekete-vas kerettel korszerűsítették azokat. Az épület alsó felén egy szintén vasból készült kerítés veszi körül az ingatlant, egy hatalmas, befelé nyíló kapuval, amely a Casa Grade Hotel kültéri teraszára nyílik.

“Ennek az elemnek kettős jelentése van” – mondta a stúdió. “Egyrészt megerősíti a fém esztétikai narratíváját, amelyet az ablakok és erkélyek tervezéséhez használtunk, ugyanakkor elrejti a ház menti területet, amely gépek tárolására és az elektromos vezetékek elvezetésére használtak fel.”

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb