„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A Spanyol hitelállomány visszafizetési hajlandósága is romlik

A spanyol nemzeti bank pénteki közleménye szerint a nem teljesítő hitelek aránya a teljes állományban 5,66 százalékra nőtt októberben az egy hónappal korábbi 5,49 százalékról. Összesen 103,7 milliárd euró kinnlevőség volt veszélyben októberben, a szeptemberi 101,3 milliárd után.

A spanyol bankok és az államháztartás finanszírozási költsége jelentősen emelkedett az utóbbi hónapokban, mert a befektetők attól tartanak, hogy a hitelállomány romlása miatt a bankok állami segítségre szorulhatnak, ami az írországihoz hasonló helyzethez vezethet.

Az ír válságot – az államadósság és a költségvetés finanszírozási nehézségeiből fakadó görög krízissel ellentétben – a bankszektor okozta, amelynek hatalmas kinnlevőségei ragadtak benn az ingatlanpiaci buborék kipukkadásával tönkrement építőipari és ingatlanvállalatokban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hasonló a helyzet Spanyolországban; a gazdaság hosszú ideig elsősorban az építőipar bővülése révén növekedett, az ingatlanpiac azonban 2008-ban összeomlott, a gazdaság így recesszióba süllyedt, a munkanélküliség pedig uniós csúcsra, 20 százalékra emelkedett.

A spanyol helyzet komoly aggodalmat okoz az euróövezetben, elsősorban az ország nagysága miatt; a spanyol gazdaság kétszer akkora, mint a görög és az ír, valamint az ugyancsak kritikus helyzetben lévő portugál gazdaság együtt.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb