„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmánynapi hírmorzsák

A Snøhetta zsindellyel borított kilátótornyot épített az ausztriai hegycsúcson

A norvég Snøhetta építésziroda építette a Top of Alpbachtal szögletes, fából készült kilátótornyát a tiroli Alpok egyik népszerű síterepén, amely 2030 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el.

A Top of Alpbachtal épülete egy nemrég elkészült nagysebességű sífelvonó mellett áll, a Wiedersberg Horn csúcs közelében, az ausztriai Alpbach hegyvidéki városában. A kilátótorony 13 méter magas, kúpos, kocka alakú, az alpesi építkezések és épületek, például a tiroli parasztházak formáiból és hagyományaiból merít.

A Top of Alpbachtal beton alapra épült, és teljes egészében fából készült szerkezettel rendelkezik. Az épületet kívülről fából készült zsindelyhéjba burkolták, minden egyes zsindelyt kézzel készített egy helyi zsindelykészítő. Az építmény belsejét három térre osztották. A kétszintes épület alsó része egy nyilvánosan látogatható társalgó, amelybe a felvonóból lehet bejutni. Az építmény első emelete egy kétszintes tér, amely kilátó- és panorámateremként funkcionál. A helyiség alsó felét faburkolattal burkolták, és úgy tervezték, hogy a parasztházak hagyományos szalonjaira utaljon.

A kétszeres magasságú kilátóterem felső része szabadon álló tetőszerkezettel rendelkezik. A kilátóterem falát fából készült lépcső szegélyezi, amely egy tetőteraszra vezet fel, ahonnan a látogatók 360 fokos kilátást élvezhetnek a hegyvidéki, alpesi tájra.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület egész belsejében platformos ülőalkalmatosságokat helyeztek el, hogy a látogatók számára rengeteg helyet biztosítsanak, ahol leülhetnek, és kilátogathatnak a hegyvidéki tájra.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb