„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Roth Architecture irodát hoz létre Tulumban “rovarszárny” formákkal

A helyi Roth Architecture stúdió egy organikus formájú kreatív labort épített Tulumban, amely betonból és pálmaszálból készült, és a formát a „természet művészi akarata” vezérli.

A Fab Lab nevű projekt a Yucatán-félszigeten található. A hely a Roth Architecture stúdiót szolgálja irodaként és készítőként.

“A természet mintái és művészi akarata vezérelve alkotunk” – mondta a stúdió. “Ennek az épületnek az ihletője, mint a stúdió számos építményének, az organikus, szabálytalan, mégis harmonikus formák, amelyeket magában a természetben találunk. A terek önálló épületekként vannak elosztva, hogy alkalmazkodjanak a helyszínhez. A központi modul kanyargós formában emelkedik ki, és a dinamizmus vizuális hatását nyújtja.”

A vasbetonból és acélból készült Fab Lab keskeny szerkezete a dzsungelen keresztül volt tekerve, és néhány helyen közvetlenül a fák köré tekerték, a törzsek pedig a belső térbe kerültek. Különböző formájú, görbe vonalú ablakok és ajtók, amelyeket pikkelyszerű fémerősítéssel átszőttek, változó magasságban és távolságban helyezték el, egyesek közvetlenül érintették a talajt, mások pedig vékony tetőablakokként működtek.

A betonból készült ívelt bordák ezenkívül átnyúlnak a hosszon, így kis túlnyúlásokat és védelmet biztosítanak az üvegelemeknek. A 3D nyomtatók, hőformázó gépek, lézervágók, vízsugarak és egy hattengelyes robotkar elhelyezésére kialakított tér belsejében különböző magasságú terek találhatók. Az egyik rész egy számítógépes labort tartalmaz áttetsző gyantával és pálmaszálakkal borított ablakokkal.

Egy másik, amely a robotnak ad otthont, egy szőtt fatörzsekből és szőlővesszőből álló kupolából készült, amelynek alapja ugyanazok az íves ablakok. A fennmaradó belső térben nyitott átriumok találhatók, amelyek közepén fák futnak át.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szintén betonból készült padlóba több ültetőágy került beépítésre, amelyeket őshonos dzsungelnövényekkel népesítettek be. Különféle terekben betonpadok és asztalok is felemelkednek a padlóról. Kis fapolcok kerültek beépítésre az egész szerkezetbe, és stúdiólámpák kerültek az íves mennyezetbe.

A Fab Lab épülete a Roth Studio Azulik üdülőhelyének része, amely szállásokat, múzeumot, szabadon álló installációkat és éttermet tartalmaz, amelyek mindegyike hasonló, organikus stílusban épült.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb