Lakberendezés és stílus

A Nendo átlátszó minimalista átalakítással kiadja a Dior ikonikus Medallion székét

Egy japán stúdió újraértelmezte a Christian Dior tervezőház egyik legikonikusabb székét. A tokiói székhelyű Nendo Inc. bútorművészei egyike voltak annak a 18 nemzetközi kreatív csoportnak, akiket a Dior felkért arra, hogy az idei milánói Salone del Mobile különleges kiállítás keretében újraértelmezze a Medallion széket.

Néhányan meglepő szövetekkel borították a széket, míg mások dekonstruálták, és extra anyagokkal együtt visszaépítették (mint ahogyan az a fenti képeken is látható). A nyertes Nendo azon kevés stúdiók egyike volt, akik valóban újszerű módon tekintettek a Dior híres dizájnjára. A cég honlapja szerint a csapat úgy döntött, hogy teljesen újraértelmezi a széket „a legmodernebb technológiával, a cégük alapvető elképzelésére alapozva, a modernség és a hagyomány kecses összeolvadásával”. A hagyományos Medallion szék egy egyszerűsített változat a klasszikus XVI. Lajos étkezőből, jellegzetes ovális háttámlával és négyzet alakú kárpitozott üléssel. A Nendo művészei ezeket az alakzatokat használták fel a design megfordítására, és eredményesen létrehozták a szék sablonját- lecsupaszították a széket annak lényegére, és csak a legismertebb vonását hagyták hátra.

Mivel az egy átlátszó, 7.5 x 15 centiméter méretű kémiailag edzett üvegből készült, a Nendo Chaise Medallion 3.0 szinte láthatatlan. Egy újonnan kifejlesztett módszerrel készült, a lábakat, a háttámlát és az ülést alkotó ívelt formát kálium-nitrát olvadt sóba merítették 420º Celsius fok felett, mielőtt hagyták kihűlni és megszilárdulni. Ez az eljárás egy hihetetlenül erős anyagot hoz létre, még a maga, csupán 3 milliméteres vastagságban is. A kémiai edzés a széknek nagyobb hajlítószilárdságot és karcállóságot is biztosítja.

Christian Dior 1946 -ban megalkotta az eredeti Medallion széket, amikor megalapította dizájnházát, és ülőhelyekre volt szüksége az első divatbemutatóin. A Medallion azóta a Dior butikok számos iterációjában szerepelt az évek során, és inspirálta a vállalat több tokját és parfümös üvegét. Talán ez a kapcsolat a parfümös üvegekkel a Nendo elképzelése mögött rejlő koncepció része. A teljesen átlátszó ülés mellett a csoport gyártott egyet matt üvegből, egyet rózsaszín ombré megoldással, egyet pedig átlátszatlan fekete színből.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Nendo 2002 -ben alapult meg Oki Sato vezérigazgató és főtervező, a Waseda Egyetemen végzett építészmérnök által. Azóta a cég milánói irodával bővült, és a létszám több mint 50 alkalmazottra nőtt. Számos nemzetközi díjat nyertek, köztük az Ell Deco International Design „Az év tervezője” címet. A Chaise Medallion 3.0 szeptember 5.-től 10. -ig volt látható a milánói Design Week 2021-en a Palazzo Citterio-ban.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb