„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A moszkvai Café Polet a szovjet légierőt ünnepli- igazi retro- futurisztikus megjelenéssel

A használaton kívüli ipari területek értékes ingatlanok a világ minden nagyvárosában, ám azok más célokra való átalakítása számos nehézségbe ütközhet. Rengeteg ipari területen alapítványi szinten, vagy más módon igényelnek környezeti kármentesítést, hogy biztonságossá tegyék azok használatát. Ahogy a népesség növekszik, alapvető fontosságúvá válik ezen helyek reintegrálása a város szerkezetébe, és ha minden jól sikerül, az eredmények sokszor megdöbbentőek. Különösen igaz ez akkor, amikor az új projektek megtartják a környezet ipari lényegét, saját történetük és kultúrájuk szálainak bevonásával, mint ahogy azt ebben a moszkvai étteremben tették.

A moszkvai Khodynka mező hosszú történelemmel rendelkezik, amely a 14. században kezdődött, csatamezőként és számos állami ügy lezajlásának helyszíneként. Leginkább az első orosz, 1910-es repülés helyszíneként, és az 1980-as évek végén használt rendszeres repülőtérként ismert. Legújabb felújítása során magába foglalták az Orosz Nemzeti Légi- és Űrmúzeumot, valamint számos új kereskedelmi és lakóépületet. Közöttük a Café Polet, egy új étterem, amely egyedi stílusával a hely repülési története előtt tiszteleg.

A régi, Frunze központi repülőtér épületén belül helyezkedik el, amely 2003-ban zárult be, a Café Polet történelmi referenciákkal mutatja be annak történetét egyaránt, finom, közvetett és közvetlen módon, szinte bárhová nézel. A new york-i székhelyű Asthetique stúdió lenyűgöző retro-futurisztikus belső tereket hozott létre, amelyek tele vannak repüléstechnikai utalásokkal, jellegzetes szovjet hangulattal. Minden sarokban láthatunk valami drámait, kezdve a bejáratnál lévő buborék alakú hajóablakokat, a robosztus szárnyas szobrokat az oszlopokhoz rögzítve, amelyek a Szovjetunió műemlékeire emlékeztetnek.

“Az alap elképzelés az volt, hogy a repüléstan meghaladja a gépi szintet, az emberek repülésével.” – mondta az Asthetique alapítója és kreatív igazgatója, Julien Albertini a Interior Design magazinban. Hasonlóképpen, a bejárat csíkos betonpadlója a repülőtéri kifutópályák jelöléseire épül, „egy leszállási sáv ötletét alapul véve, és korszerűsítve”.

A texturált betonfalakon látható fekete nyírfa burkolat egy hegyvidéki tájat mutat be, fényes króm ajtókkal elválasztva, emlékezve a 20. század eleji orosz konstruktivizmus művészeti és építészeti filozófiájára. Egyes világítótestek csészealjszerű rézkorongokként díszítik a teret.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kettes számú étkezőben a gipszkarton rétegelt lemezből készült dombormű feltűnő szobrászati elemként jelenik meg a falon, a monokróm falfestmények pedig űrutazási képeket ábrázolnak, a holdon fekvő űrhajósokkal. Az összes stilisztikai választás közül a legszórakoztatóbbak az apró, háttérvilágítású, rozsdamentes acélból készült repülő sziluettek.

Lágyabb elemek is játékba kerülnek, kiegyensúlyozva az összes brutális anyagot és geometriát. A zöld borostyánnal borított falak választják el az étkezőket. A székek és bankettek lágy bársonnyal vannak kárpitozva, szürke, bézs és púder színekben. A tervezők tudatosan a pasztell színt választották, hogy kiegészítsék az egyébként semleges színösszeállítást, és megnyugtassák az étterem hangulatát.

A Cafe Polet a Khodinskiy sugárúton található, és Aleksandr Airapetyan séf által készített európai és grúz ételekből összeállított menüt kínálja, olyan különleges ételekkel, mint a grillezett tintahal saláta, füstölt burgonya és szarvasgomba majonézzel.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb