„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Modern és luxus házak

Matali Crasset szivárványszínű projektje

Matali Crasset nem fél a színektől – és a nagyon sok színtől sem. Az évek során a francia designer a játékos formákról és az élénk színárnyalatokról vált ismertté, inspirációja sokféle forrásból származik, például a hagyományos kézművességből és az elektronikus zenéből is merít ötleteket. Tehát, amikor a Michéle Monory, a Le Buisson ékszer-stúdió alapítójának kilencedik emeleti párizsi apartmanjának felújítására kérték fel, Crasset pontosan azt produkálta, amire mindenki számíthatott: egy szórakoztató abszolút egyedi belső teret.

A duó már többször dolgozott együtt. Crasset korábban egy gyűrűkészletet készített Le Buisson számára, és 2014-ben egy kő parasztházat alakított át az erdő szívében a Chinon régió közelében, amelyet Monory örökölt. A 2019. évben elkészült “Le Rainbow et le Bousquet” projekt eredményei alapján egyértelmű, hogy Crasset teljes mértékben kibontakoztatta kreativitását.

Monory szabad kezet adott Crasset számára, hogy bármit megtehessen, a 861 négyzetláb nagyságú helyiséggel, amely eredetileg hagyományos elrendezéssel rendelkezik, bejárattal, két hálószobával, egy nappalival és egy konyhasarokkal. Crasset természetesen egy teljesen új tervvel állt elő, a nyitottság érzetére, a természetes fény maximális beáramlására és a teljes színskálára összpontosítva. A helyiségnek többfunkciósnak is kellett lennie, egyben otthont adva Monorynak, és alkalmanként Le Buisson kiállítótermeként is.

“Olyan helyet akartam létrehozni, amely Párizs modernitását meghatározó két fő hely, az Eiffel-torony és a Montparnasse stílusa között helyezkedik el, mivel mindkettő látható a lakás ablakain keresztül” – mondja a tervező. “Miután teljesen letisztáztam  az eredeti tervet, radikális, színekkel való játékot vittem bele.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az eredeti falak lebontása után Crasset tiszta fehér vászont készített az egész házban, hogy háttérként szolgáljon szivárványszínű installációi számára. Az egyedi beépített bútorok, mint például padok és asztallapok, az egybefüggő helyen belül külön területeket határoznak meg, a konyha és a bemutatóterem területeit pedig zöldre festették, hogy teljesen elkülönítsék őket. Ezek a részek az „erdő”, ellentétben a „szivárvánnyal”, amelyet a lakás többi részében láthatunk.

A ház szívében egy négy személyes átvitt értelmű függőágyat erősítettek egy fehér falhoz, amelyet a szivárvány színei vesznek körül. Crasset szerint ez a ház középpontja, ahol bárki kikapcsolódhat és feltöltődhet a mindennapok szürke hangulatából egy igazi szivárványba csöppenve. “A szín az élet.”- mondja Crasset. 

forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb