„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAST gólyalábakon álló szállodát hozott létre egy elhagyott portugál sótermelő lagúnában 

A dán tengerészeti építészeti stúdió, a MAST nyilvánosságra hozta, hogy a korábban sótermelésre használt portugál lagúnában cölöpökön álló házakból álló szállodát építene.

A Sado-torkolatban, Setúbal közelében található, benőtt salina környezettudatos turisztikai célponttá alakul, amely a dél-portugáliai lagúnák és folyók hagyományos halászkunyhóiból és mólóiból merített inspirációt. Az építkezés várhatóan hamarosan elkezdődik, az első házak a tervek szerint 2025 végén nyílnak meg a vendégek előtt.

A projekt magában foglalja az 50 hektáros terület nagy részének természetvédelmi területté alakítását is. Marshall Blecher, a MAST építésze és társalapítója elmondta, hogy a cél a fenntartható turizmus előmozdítása. A főtervben több mint 50 vízen álló, gólyalábas ház áll. Ezeket a telephelyen kívül kell előre gyártani, portugál keresztezett laminált faanyag (CLT) felhasználásával. A cég szerint ez csökkenti a “kényes tájra” gyakorolt ​​hatást.

A lagúna tele van halofita növényekkel, mint például sóbokor, és rengeteg sós garnélarák, amely vonzza a flamingók és az osztrigafogó csapatait. Ezek a házak a helyi tanösvényekhez kapcsolódó magashidak hálózatán keresztül, vagy közvetlenül hajóval vagy kajakkal érhetők el.

A telephely más részein egy korábban sótermelésre használt régi épületet átalakítanak, hogy étterem és gyógyfürdő jöjjön létre, míg a madármegfigyelő toronyból kilátás nyílik a vizes élőhelyekre és a tengerpartra. Az ingatlanfejlesztő – aki egyelőre névtelenül kíván maradni – a kisüzemi sótermelés visszatelepítését is tervezi a telephelyre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hagyományos sótároló raktárakon alapuló új épületek klasztere lehetővé teszi a “kis mennyiségű kézműves só” előállítását a sós víz csatornázásával és elpárologtatásával. Blecher, aki a Studio Marshall Blecher építészeti irodát is vezeti, Magnus Maarbjerg tengerészeti tervezővel közösen alapította a MAST építészeti céget.

A stúdió vízi épületek tervezésére szakosodott. 2022-ben bemutatta az úszó otthonok “lapos csomagolt” koncepcióját, tavaly pedig egy úszópark terveit egy elhagyott olasz homokbányában. A Sado-torkolat lehetőségeinek felmérésére 2023 elején keresték meg a MAST-ott. A kezdeti tájékoztató úszó épületeket írt elő, de Blecher és Maarbjerg ehelyett oszlopos épületeket javasolt, mivel ezeket megfelelőbbnek tartották az érzékeny természeti helyen.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb