„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Masquespacio által tervezett görög étterem belsőépítészetét az ókori romok ihletették

3D-nyomtatott “törött” oszlopok kötik össze a falakat és a vályoghatással létrehozott padlót a valenciai Egeo Restaurant belső tereiben, melyet a Masquespacio belsőépítészeti stúdió tervezett és kivitelezett. A projekt a hagyományos görög építészetet alapul véve, egy modern csavarral kívánja feldobni.

Az egy emeletes Egeo görög éttermet a görög házra emlékeztető kék és törtfehér színpaletta jellemzi. Barlangszerű belső tereit mikrocement bevonatú ülőhelyek és íves formákból faragott falak körvonalazzák. A visszafogott fehér árnyalatokból kiemelkedő kék oszlopok tarkítják a teret, melyek 3D nyomtatással készültek, és egy-egy csőszerű világítással vannak ellátva, amelyek összekötik az egyes darabokat. A falakhoz és a padlóhoz használt Mortex régies vályoghatást kíván kölcsönözni.

A vaskos sakkfigurákra emlékeztető fából készült zsámolyok a beépített fém- és faasztalok körül vannak elszórva az étteremben elhelyezett különböző ülőhelyeken. A falakból kiálló dekoratív organikus formákhoz sconce-lámpákat erősítettek, és nagy, semleges színű cserepekbe olajfákat ültettek.

A Masquespacio szerint a központi rendelő pultot úgy tervezték, hogy egy nyüzsgő piac hangulatát idézze, ahol hagyományos szuvlakit rendelhetünk a mozgó árusoktól. “Az éttermet Görögország ókori építészete ihlette – a jellegzetes fehér és kék házaktól kezdve a romos oszlopokig, amelyek fontos alapjai a világunkban” – magyarázta Penasse, a Masquespacio alapítója.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az étkezde az első Egeo Valenciában, bár a láncnak már van két hasonló helyszíne Madridban. A valenciai székhelyű Masquespacio stúdiót 2010-ben alapította Penasse és Ana Milena Hernández Palacio.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb