„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAD Architects terminálja futurisztikus, ‘űrbéli’ hangulatot hoz a kínai Chongqingba

A kínai Jangce folyó partján álló idegen űrhajónak tűnő szerkezeteket a futurisztikus építészetükről híres MAD Architects tervezte. Földönkívüli megjelenésük ellenére a projektet valami egészen hétköznapi dolog ihlette: a hatalmas acél portáldaruk, amelyeket a kikötőkben a nehéz rakományok hajókról való kiemelésére használnak. Az iroda merész elképzelése a Chongqing Cuntan International Cruise Center nemzetközi versenyének győztese, amely a város Cuntan kikötői területére tervezett új sétahajó-terminál megtervezésére irányult. A közel 15000 négyzetméteres terminál mellett a létesítmény több mint 46000 négyzetméternyi kereskedelmi területet is magában foglal majd.

A helyszínen tett első látogatásaik során az építészeket lenyűgözte a nagyméretű, narancssárga portáldaruk látványa, amelyek “élő, szürrealista idegen lényekre” emlékeztették őket. Ez vezette őket az élénk színvilághoz és a sci-fi hatású magas épületek víziójához, amelyek olyanok, mint egy futurisztikus, szabadon sétáló város, mely “látszólag máshonnan érkezett ide, és talán egy nap ismét máshová utazik.” – mondta Ma Yansong, a cég vezető építésze.

A MAD Architects a Kínai Épületkutatási Akadémiával (CASR) együttműködve azt tervezi, hogy a chongqingi Liangjiang New Area jelenlegi teherterminálját új városi komplexummá és turisztikai látványossággá alakítja át. A vizuálisan leglátványosabb rész a Yangtze River Skywalk, egy 500 méter hosszú komplexum, amely hat különálló, de egymással összekapcsolt épületből áll, amelyek távolról nézve úgy tűnnek, hogy organikusan váltakozva emelkednek és süllyednek. Ez mind formájában, mind színében az ipari teherpályaudvarok daruinak ritmusát utánozza, miközben magasan fekvő helyzetük megőrzi a folyóra nyíló szabad kilátást.

Az alumínium függönyfal szürreális hangulatot kölcsönöz az épületnek, amely vegyes használatú kiskereskedelmi tereknek, éttermeknek és más kereskedelmi területeknek is otthont ad. A “lebegő” skywalk alatt egy új Cruise Ship Landscape Park és Cruise Ship Hall található, amely meghosszabbítja a Cuntan Central Golden Axis mólót, hogy új kapcsolatot képezzen a szomszédos Pier Park és a Century Cuntan Park között. Ezek együtt egy hatalmas új városi zöldterületet hoznak létre, amely festői kilátást nyújt a folyóra és a városra egy olyan helyről, amely jelenleg kellemetlenül ipari jellegű.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A MAD szerint a terv egy új városi mérföldkőnek számít, ahogyan az ipari életérzést egy zöldebb, vonzóbb városi életkép felé fordítja. A Chongqing Cuntan International Cruise Center része a helyi tisztviselők nagyobb erőfeszítéseinek, amelyek célja a terület átalakítása a turisták és a lakosok számára egyaránt. Elképzeléseik szerint a Jangce folyó ezen szakasza “a világ kiemelkedő folyami sétahajókikötőjévé” válik, ahol a hajó, a kikötő, a város, a turizmus, a vásárlás és a szórakozás szokatlan keveréke várja majd a látogatókat. Az építkezés várhatóan 2022 novemberében kezdődik, és 2027-re fejeződik be.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb