„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Louis Vuitton Yayoi Kusama pöttyökkel és élethű animatronikai installációkkal újítja fel üzleteit

A Louis Vuitton luxusmárka világszerte átalakította üzleteit a Yayoi Kusama japán kortárs művésszel közös, várva várt kapszulakollekciójának bevezetése alkalmából.

Kuszama Jajoi japán művész és író, aki karrierje során számos alkotói módszert kipróbált, többek között a festést, kollázst, szobrászatot, performanszt és installációt, melyek mind a pszichedelikus színek, az ismétlődés és a minták iránti érdeklődését mutatják

Az együttműködés elindítása során a világ számos kulcsfontosságú üzletét Kusama jellegzetes pöttyös mintáival, az üzletek ablakaiban Kusama élethű animatronikus festményeivel, valamint a Louis Vuitton Champs-Élysées üzletének teteje fölött egy felfújható Kusama-másolattal díszítették át.

A Louis Vuitton Champs-Élysées áruháza, egy 1912-ben épült art-deco épület, a legnagyobb Kusama-aktiváció. Az épület homlokzatán nagy ecsetvonásokkal pöttyözött pöttyöket helyeztek el, amelyekhez Kusama túlméretezett, emberszerű másolata társult, amely az épület tetejéhez volt kötve, és az épület teteje fölé nézett. A New York-i Meatpacking Districtben egy Louis Vuitton pop-up helyszínt alakítottak át a művész víziójának “vásznává”. A teret sárga színbe burkolták, és különböző méretű fekete pöttyökkel borították be a falakat, a padlót és a mennyezetet.

A globálisan ismert luxusmárka logójának formájára fényvisszaverő krómgömböket szerveztek és függesztettek fel az egész pop-up tér belsejében, végtelenítve a pöttyös motívumot és a kapszulakollekciót, amely az egész térben ki van állítva.

“A Louis Vuitton a Yayoi Kusamával való legújabb együttműködését ünnepli New Yorkban egy különleges pop-up térrel a Meatpacking Districtben, amelyet az ő víziójának és ikonikus művészetének vásznává alakítottak át, és amely január 6-án nyílik meg a nagyközönség előtt” – mondta a márka.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A New York-i Sohóban található pop-up üzletet hasonlóan Kusama pöttyös motívumával díszítették, a fehérre festett kirakatot, a belső falakat, a mennyezetet és a padlót vörös-zöld, fehér és kék árnyalatokban pompázó ecsetvonásszerű pöttyök borították. A kollekció a Louis Vuitton és Kusama második együttműködése, amely egy évtizeddel azután tér vissza, hogy a divatház és a művész 2012-ben először dolgozott együtt.

2006-ban a Louis Vuitton akkori kreatív igazgatója, Marc Jacobs megkereste Kusamát, és találkozott vele a stúdiójában, ahol a művésznő kézzel festett egy Louis Vuitton Ellipse táskát a híres pöttyös motívummal – ez volt a kezdete a Vuitton egyik legsikeresebb művészi együttműködésének. Hat évvel később, 2012-ben Jacobs egy Kusama-festett táskákból és konfekció darabokból álló kollekciót adott ki, amely egybeesett a 2012-es retrospektív kiállításával a New York-i Whitney Museum of Modern Artban.

Egy pop-up tér a tokiói Harajukuban folytatja a sárga és fekete témát. A tér földszintjét sárga színű, fekete pöttyös motívumokkal bélelték ki, míg az első emeleten megfordították a színeket, amelynek alapszíne fekete, felületén sárga pöttyökkel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb