„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Lehrer Architects színes mikroház- közösséget épített a Los Angeles-i hajléktalanoknak

Az Alexandria Park Tiny Home Village egy 103 mikroházat magában foglaló fejlesztési projekt, amelyet a Lehrer Architects tervezett Los Angeles hajléktalanok számára. Az észak-Hollywood egyik parkjának keskeny telkén található élénk színű komplexum egyszerre akár 200 embernek adhat otthont nyeregtetős menedékházaiban.

A 2,4 méter széles, négyzet alakú kunyhókat, amelyek egy vagy két ember befogadására képesek, a Washington államban székhellyel rendelkező hajléktalanszállókat gyártó Pallet gyártja. Az Alexandria Park apró otthonokból álló közösség a parkról kapta a nevét, a 170-es autópálya közelében. A projekt a helyi építészeti cég, a Lehrer Architects és a Los Angeles-i Városi Mérnöki Iroda építészei és mérnökei közötti együttműködésből született.

A hajléktalanság komoly kérdés Los Angelesben, a magas bérleti díjak és a megfizethető lakások hiánya súlyosbítja a helyzetet. A város legutóbbi, 2020 júniusában elvégzett hajléktalanok száma 66 433 ember volt, akik az utcán, menedékhelyeken vagy járművekben éltek.

Az Alexandria Park Tiny Home Village egy önálló lakóövezetként van elrendezve, a főutca stílusú járda mindkét oldalán kunyhók sorakoznak. Vidám sárga, kék, piros és zöld geometriai miták borítják a menedékházak kavicsfelületekkel jelölt telkek közötti aszfaltfelületeket. Ennek a jókedélyű színpalettának megfelelően a kisházak egy része ki lett festve, a többi pedig fehér maradt.

Annak eldöntésére, hogy melyik házikókat fessék, és melyiket hagyják fehéren, a Lehrer Architects vette az építészeti modellt, és 3D-s kamerát gördített le a központi utcán. Ez segített nekik kiválasztani, melyik kabinokat kell lefesteni, hogy olyan azok színes jelzőkként működjenek, amint az emberek végigsétálnak a komplexumban. A lakók bezárhatják a kisházakat, ami biztonságérzetet és tulajdonosi érzetet nyújt nekik, és van egy kijelölt játszótér is a háziállatok számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az előregyártott moduláris egységek egy része létesítményeket tartalmaz a közösség lakói számára, köztük egy közös étkezőt, zuhanyzókat és mellékhelyiségeket, mosodát, kártevőirtási szolgáltatásokat és egy helyet, ahol segítséget kaphatnak a város szolgáltatásainak elérésében. A park meglévő tölgyfáit beépítették az elrendezésbe, és újakat ültettek, hogy árnyékos helyeket teremtsenek a lakók számára.

A parkban lévő közösség megépítése mindössze 13 hétig tartott. Május hónap végén a Lehrer Architects által tervezett harmadik közösség, a Tiny Home Village Shelter at Sunset and Alvarado is megnyílik a város keleti oldalán.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb