„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A környezeti hatás minimalizálásával újítottak fel két 19-20. századi ingatlant

A Renovation of two Houses Between Party Walls projekt két szomszédos ház összekötését foglalta magában. Terrassa városának egyik terjeszkedési területén található két városi ingatlanról van szó, amelyek a 19. század végéről és a 20. század első feléből származnak. A telkek a telek ferde hátsó áthidalóját leszámítva gyakorlatilag téglalap alakúak, a hosszú oldalon délkeleti fekvésűek.

Az Arqbag által kialakított ház feltárja a két ház egyesítésének lehetőségét a közös pártfalon keresztül. Sőt, a külső kerthelyiség (belső udvar) kibővült és kondicionált. Azáltal, hogy a ház különböző tereit új átjárókon kötik össze ebben a közös társalgófalban, a házrendszer lineáris elrendezésről meghatározatlan terek mátrixává változik, amely lehetővé teszi több lakóhelyi elrendezést.

A ház egy földszintből, egy emeletből és egy tetőtérből áll, tömörített földtömbökből készült válaszfalakkal. Kiemelt figyelmet fordítottak a hőburkolatos megoldásra az energiaigény minimalizálása érdekében, mind a tetők hőszigetelésénél, mind a nagyobb hőveszteséggel rendelkező homlokzatoknál. Az árnyékoló rendszer szabályozza a napsugárzást, és megakadályozza a túlmelegedést.

Törekedtek a projekt környezeti hatásainak minimalizálására, mind az építési megoldások, mind a kivitelezési folyamatok tekintetében. Az energiafogyasztás csökkentése, valamint a kényelem és az egészség javítása érdekében olyan bioklimatikus stratégiákat vezettek be, mint például a napsugárzás növelése a déli homlokzaton, a kéményhatású szellőztetés a központi magon keresztül, a hőtehetetlenség, a páratartalom szabályozása és a természetes világítás.

A termikus tehetetlenséget és a belső páratartalom szabályozási képességét a meglévő falakban a tömörített földblokkok (BTC) bevezetésével optimalizálják, mint a projekt fő anyagát. A hőveszteségeket olyan felületeken szigetelik el, mint a tető, a homlokzatok és a talajjal érintkező alaplemez. A központi mag szellőző és világító elemként van kialakítva, a tetőn tetőablakok, az emeleten pedig egy szellőző sétány található. Ebben az értelemben javulnak a hagyományos tipológiában általában sötét és rosszul szellőző ház központi részének környezeti feltételei.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A központi mag metszi a tetőt két motoros ablakon keresztül, amelyek természetes megvilágítást, napsugárzást és keresztszellőzést biztosítanak a ház minden helyiségében. Az új magban a különböző fürdőszobai berendezések találhatók, használatuk szerint megkülönböztetve.

A ház tipológiája pusztán strukturális korlátokat támaszt, és olyan összesített elosztást kínál, amely megtagadja a hozzáférést és a környezeti tulajdonságokkal rendelkező kiszolgáló magokat, például a szellőzést és a világítást. Két szomszédos ház hozzáadásával a központi terület kiterjesztése lehetővé teszi számunkra, hogy megfordítsuk ezeket a korlátokat, és ezeket a központi elemeket a környezeti minőségek mozgatórugóivá alakítsuk. Így a már meglévő állapot fő szűkösségét a javaslat döntő elemévé tesszük.

A homlokzati burkolat, valamint a tetőszigetelés olyan hőfolytonosságot biztosít, amely a CTE határértékhez képest 60%-kal csökkenti a megújuló energiafogyasztást. A BTC hőtehetetlenséget biztosít (hasonlóan a kerámia téglafalakhoz), de a kerámiával ellentétben a föld higroszkópos szabályozást is biztosít. Ez a beltéri páratartalom szabályozási képessége „extra” (és egyedülálló) kényelmi funkciót jelent.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb