„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A kerámia alternatívái: ötletek fürdőszoba burkolatokhoz

A fürdőszobáknak van egy bizonyos merevsége, amikor az elrendezésre és térbeli elrendezésükre gondolunk, de a padló- és falburkolatoknál ez a logika megfordul. A piacon kapható modellek és minták széles választékával a kerámia- és porceláncsempéket gyakran használják arra, hogy minőséget és identitást adjanak a térnek. Ugyanakkor a kerámia- és porcelánlapokhoz való könnyű hozzáférés, valamint a könnyű felszerelhetőségük végül is meghatározza a választást, ami megnehezíti, hogy más burkolati alternatívákban gondolkodjunk ezekben a helyiségekben.

Bár a kerámia- és porcelánlapok tökéletesen megfelelnek a fürdőszobák műszaki követelményeinek, lehetséges olyan egyéb burkolatokban gondolkodni, amelyek teljesen más minőséget kölcsönözhetnek ezeknek a tereknek. Az olyan anyagok, mint a tégla, a föld és a fa különböző textúrákat és színeket hozhatnak, amelyek hangulatosabbá teszik a teret, míg a hidraulikus csempék és a festett tömegek színt és változatosságot hoznak. Más, még legkiszámíthatatlanabb anyagok is, mint például a tükör, szinte játékos elemmé válnak.

Íme néhány megoldás, amelyek a színek, textúrák és még a hőmérséklet kombinációjára fogadva, más minőséget adnak a térnek, mint a hagyományosabb burkolatok:

Pigmentált cement

A fürdőszobaburkolatok egyik lehetősége a cement valamilyen pigmentációval. Ez a habarcs, a vakolat és a megfelelő festékkel történő festéstől kezdve a cementig terjed, amely pigmentálható, hogy színt nyerjen, vagy megőrizze a cement nyers színét.

Hidraulikus csempe

A kerámia- és porcelánlapokhoz hasonló alkalmazási logikát követve, mivel darabonként, habarccsal teszik fel, a hidraulikus csempe egy kerámia alapú anyag, amely színek és minták széles skáláját hozhatja a környezetbe.

Gránit és égetett cement

A gránit és az égetett cement ugyanolyan alkalmazási logikával rendelkezik, mivel egyetlen masszából áll, amelyet felhordanak, majd lakkozással vagy gyantával fejeznek be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Természetes anyagok: Fa, tégla és föld

A természetes anyagokat kevésbé gyakoriak a vizes helyiségekben, főként a karbantartás nehézsége miatt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet őket kezelni és a környezetbe integrálni.

Természetes kő

A kő egy simább természetes anyag, amelyet nedves helyiségekben gyakrabban használnak, de elvesztette főszerepét a kerámiától és a porceláncsempéktől, amelyek egyszerűbb karbantartással utánozzák a mintáit. Mégis, a természetes köveket többféle módon lehet alkalmazni nedves helyiségekben.

Egyéb anyagok

Ha valaki teljesen más tulajdonságokat keres a fürdőszoba környezet számára, olyan vonzó befejezéseket, amelyek teljesen átalakítják a teret, a tükörfalak, a gyanta és természetes kő kompozitok tökéletes alternatívát nyújtanak.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb