„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A japán stílusú Studio Frantzén étteremben fából készült elemek állnak a középpontban

A skandináv és a japán hatások találkoznak a Studio Frantzénben, a londoni Harrods áruházban található étteremben, amelyet a Joyn Studio tervezett.

A stockholmi székhelyű Joyn Studio készítette a Studio Frantzén elegáns belső tereit – a legújabb éttermet, amelyet Björn Frantzén séf nyitott meg. A kétszintes étkezde az ötödik emeleten egy fő étteremben és bárban, valamint a Harrods hatodik emeletén egy további magasföldszinten és tetőteraszon található.

Éles ellentétben az áruház híres Edward-korabeli barokk terrakotta homlokzatával, a Studio Frantzén kortárs palettája a skandináv és a japán dizájn jegyeit egyaránt átveszi – ez a trend Japandi néven ismert.

A látogatók egy kupolás fogadótéren lépnek be az étterembe, amely skandináv templomokra és erdei kápolnákra utal a stúdió szerint. Az ívelt falakat kockás cseresznyefa borította, a mennyezetet pedig Ragnar Persson északi állatokat ábrázoló illusztrációi díszítik, az üdvözlőpulton pedig egy svéd fa Dala ló ült.

A recepción helyet ad egy “izzó” bár, amely borostyánsárga fényben fürdő üvegtéglákból áll, és amelyet a rácsos réz mennyezet tükröz. A hagyományos japán izakaya – egyfajta alkalmi, harapnivalót felszolgáló öntözőnyílás – által jegyzett nagy főétterem két étkezőből áll, testreszabott geometrikus terrazzóval és márványpadlóval.

Az egyik előszoba egy nyitott konyhával, valamint a Joyn Studio által tervezett, vaskos ülőgarnitúrákkal és -fából faragott kanapékkal rendelkezik. Ezt egy nagy magyar fenyőfáról szerezték be, kockákra vágták, majd darabonként összeragasztották. Ezt a dupla magasságú teret a svéd Front stúdió túlméretezett csillárja világítja meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A másik, a sarok mögött meghúzott és egy borospincéhez kapcsolódó étkező ugyanazt a geometriát követi, mint a bár. A fa tolóajtókat és a rácsos famennyezetet a fülkékben található ultramarin padok és finom, bordázott papír lámpaernyők szakítják meg.

A felső emeleten a magasföldszinten három meghitt étkezőfülke található, amelyeket egy égetett narancssárga szőnyeg és egy falra szerelt pszichedelikus tükör, Caia Leifsdotter tervező készítette. A márvány, rattan és fa elemekkel díszített tetőteraszról hatalmas kilátás nyílik a városra.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb