„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A “hygge” életérzés vezérelte a norvég családi ház belsőépítészetét

A dán Norm Architects egy hangulatos zugokkal és nyitott lakóterekkel ellátott otthont hozott létre Norvégiában, amelyeket a festői erdőre és a tóra néző bőséges ablakok szegélyeznek.

A Gjøvik-House egy órányi autóútra található Oslótól északra, és hat, egymással összekapcsolt épületblokkból áll, amelyek “tördelt” elrendezést hoznak. Ezt kihangsúlyozzák az egyes zugok és a szintváltozások a lakótereken belül, amelyek lazán határozzák meg az egyes területeket. A Norm Architects az egész otthonban foltos szürke falak, földtónusú textíliák és a meleg faburkolatok egyszerű sémáját alkalmazta, hogy egyszerű, mégis hangulatos légkört teremtsen a belső térben – ami a skandináv koncepció, a hygge legfontosabb jellemzője.

“A projekt alapötlete az volt, hogy otthonos és hangulatos legyen, ahol a lakók valóban tudnak hibernálni, mint egy menedék az északi tél rideg napjaitól. A ház gyönyörűen keveredik zord, mégis békés környezetével – szerény felépítésével és hangulatos búvóhelyeivel a ház maga a hygge megtestesítője.” – magyarázták az építészek.

A 155 négyzetméteres rezidencia egy domboldalon épült, és a fő lakóterek nagy ablakaiból kilátás nyílik a Gjøvik városát körülvevő erdőre és Norvégia legnagyobb tavára, Mjøsa-ra. Finom anyagpaletta- és szintváltozások vannak az egyes tömbök között, mint a nappaliban csiszolt, és az ebédlő matt padlója, amelyek együttesen húzzák meg a határt az egyes funkcionális terek között, az ajtókat teljesen kiküszöbölve.

A konyha az otthon központja. Pontosan tervrajz közepén helyezkedik el, körülötte lévő szomszédos tömbökkel, melyekben a nappali, a használati helyiség, a fürdőszoba és a hálószoba kapott helyet. A konyha két oldalán elhelyezett padlótól mennyezetig érő ablakok természetes fénnyen árasztják el a helyiséget, míg a perifériás blokkok kevesebb ablakkal rendelkeznek, kellemesebb, meghittebb hangulatot teremtve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A trendi nyitott terű elrendezés helyett az építészek inkább különféle helyiségeket és zugokat alakítottak ki, válaszfalak beépítésével, mely bizonyos fokú elzártságot biztosít, de az ajtók hiányában mégis nyitott. A lapostetős épületblokkok külső homlokzata egyenletesen vékony, függőleges falécekkel van burkolva, amelyeket az idő előrehaladtával kialakuló ezüstös patinájuk miatt választottak, mely segít beágyazni az épületet annak természetes környezetébe.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb