„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Hello Wood új faház-nyaralót épített a Zala megyei dombok tetején

Faházak, dizájnkunyhók, erdei kunyhók, glampingek – az izgalmas szálláshelyek régóta tartó népszerűsége nem meglepő, sokan szeretnénk időnként magunk mögött hagyni a város zaját és közelebb kerülni a természethez. A modern faházak – amelyek egészen új szintre emelik az egykor gyerekeknek szánt faplatformokat – pontosan ezt az élményt nyújtják. Egy lombkoronaszintű házba vagy egy lábakon álló faházba visszavonulva megfigyelhetjük a csendes erdő élővilágát, hallgathatjuk a bogarak zizegését, a levelek ropogását és elmerülhetünk az előttünk kibontakozó látványban.

A Hello Wood legújabb faháza, a Wauhaus hosszú lábak segítségével emelkedik a föld fölé. A futurisztikus WorkStation és a minimalista Kabinka után a Wauhaus új mini-faház álmokat vált valóra. A projekt azoknak készült, akik szeretnének a föld és a mindennapok nyüzsgése fölé emelkedni, hogy egy kényelmes apró házba bújva új perspektívából szemlélhessék a világot.

Az első Wauhaus idilli környezetben, a Zala megyei dombok tetején épült. Ez a konkrét épület vendégházként vagy dolgozószobaként funkcionál, de a Wauhaus típusú faházak akár ‘glamping’ (glamorous camping/luxus kemping) szállásként is használhatók. Az alapformákból épült, játékos formavilágú épület kortárs válasz a faház fantáziájára. Egy meredek domboldalon ülve, különböző hosszúságú lábakon áll. A faházat grafitszürke vörösfenyő deszkaburkolat borítja, mely bejáratához egy keskeny híd vezet, amely az ajtó előtt terasszá szélesedik. Acélkorláttal és keményfából készült, beépített világítással ellátott kapaszkodóval rendelkezik a biztonságérzet biztosítása érdekében.

Belépéskor a hatalmas homlokzati ablakból nyíló kilátás ragadja meg a tekintetet. A negyedik falat alkotó tájkép határozza meg a belső tér hangulatát, minden évszakban más-más színeket és fényeket vetítve befelé. További izgalmas részletként a nappali és a fürdőszoba további ablakai kör alakúak. A faház belsejét teljes egészében természetes nyírfa rétegelt lemezzel burkolták, és kohézíven, szintén ebből az anyagból készültek a konyhabútorok, valamint a fürdőszobát és a szekrényt elrejtő tolóajtók is. A nyírfa falak gyönyörű mintázata tölgyfa padlóburkolattal párosul.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A közel 20 négyzetméteres Wauhaus újragondolja a minimális élettér fogalmát. A hagyományos, nagy ökológiai lábnyomot okozó építési mód helyett a Hello Wood épületeire jellemző módon fenntartható építőanyagokból készült. A faház három és fél méter széles, ami egy méterrel több, mint a szokásos konténerméret. A lábakat hármas csavarok csoportjával kötik a talajhoz, amelyekhez a szerkezetet tartó gerendák csatlakoznak. A faház tartós felépítésének köszönhetően hosszú évtizedekig állni fog, és minden évszakban lakható.

A környezetbarát Hello Wood faházak, akárcsak a Wauhaus, fenntartható alternatívát kínálnak, ha szállásról vagy hétvégi házról van szó. A szemet gyönyörködtető, letisztult dizájn, a hangulatos belső tér és a minőségi kivitelezés kiemelkedik a könnyűszerkezetes és konténerházak közül, és új kategóriát alapoz meg.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb