„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Helen & Hard fenyőfák közé függeszti fel a Woodnest faházakat a norvég fjord felett

A Helen & Hard norvég építészeti iroda tervezte és kivitelezte a zsindelyes borítású faházakat egy domboldalon, kilátással a Hardanger-fjordra. A Woodnest faházak Odda városa felett találhatók, Sørfjorden déli csúcsán, festői környezetben. A Helen & Hard építészei úgy tervezték meg a két faházat, hogy azok illeszkedjenek a telek domborzatába, amely egy meredek, erdős domboldalon található a fjord szélén.

Az épületek körülbelül 6 méterrel az erdő talaja felett vannak felfüggesztve; acél illesztések segítségével két élő fenyő fatörzséhez vannak rögzítve. Ez létrehozza az faágak közötti élet érzését. Ez a megoldás egyrész a kliens óhajából fakadt, aki egyedi térélményt szeretett volna biztosítani a kunyhókban, amely kapcsolódik a fák mászásának és felfedezésének mindennapos és rendkívüli érzéséhez.

A kabinok 20 perces sétával érhetők el egy meredek, kanyargós ösvényen, amely a város felől vezet fel a helyszín felé. Rövid fahidak húzódnak a domboldaltól a kunyhók bejáratáig. Mindegyik kabin belső területe mindössze 15 négyzetméter, amely magában foglalja a hálórészeket, a fürdőszobát, a konyhát és a fjordra néző nappalit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épületek kezeletlen fa zsindelyből készült burkolattal vannak ellátva, amely az idővel és az időjárás változásával fokozatosan felveszi a környező erdőhöz illő tónust és patinát. A belső falak, mennyezetek, padló és felszerelt bútorok mind fából készültek, a norvég faépítési hagyományokra hivatkozva.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb