„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A francia Liaigre lakberendezési stúdió 5 luxusprojektje a világ különböző tájairól

A párizsi Liaigre stúdió az alapító Christian Liaigre távozása óta “új energiára” lelt. Ebben a cikkünkben bemutatjuk öt olyan friss belsőépítészeti projektjüket – köztük egy modern palota Újdelhiben és egy síkunyhó St Moritzban – melyek tökéletesen szemléltetik a stúdió kiváló, részletgazda munkásságát.

Christian Liaigre 35 éven át vezette belsőépítészeti stúdióját, és olyanok számára készített exkluzív otthonokat, mint Calvin Klein és Karl Lagerfeld. Amikor 2016-ban nyugdíjba vonult, átadta a gyeplőt hosszú távú munkatársának, Frauke Meyer-nek, aki azóta is a stúdió élén áll. Meyer vezetésével a Liaigre továbbra is lenyűgöző belső tereket készít luxusvillák számára. Példaként említhetünk egy japán hévízforrásokra néző otthont és egy kortárs bajor kastélyt Münchenben.

Meyer a egy frissen adott interjújában elmondta, hogy a márka megalapítása óta ugyanazokat a fő elveket követi, de az utóbbi időben új lendületet kapott. Öt ilyen projekt szerepel a Rizzoli által kiadott új könyvben, a Liaigre Creationben.

“A Liaigre-t a formák eleganciája és egyszerűsége határozza meg” – mondta – “a természetes anyagokon keresztül megvalósított kortárs belső terek, a kézműves készségek szeretete, a részletek és arányok megkülönböztető szeme, és minden felesleges dolgok hiánya. Minden egyes projekt személyre szabott és egyedi, így a tervezést minden egyes új projekthez újra kell gondolni.”

Az exkluzív építészeti stúdió projektjeiről, azok kiemelkedő és példaértékű esztétikája ellenére nem sok dokumentáció lát napvilágot, és a Rizzoli által kiadott könyv pontosan ezért készült el.

Íme a Liaigre Creation által kiemelt 5 projekt:

Liaigre Luxury Villas by Liaigre: Engadine, Svájc

A Liaigre egy 1960-as évekből származó, “chalet” stílusú épületet újított fel, hogy létrehozza ezt a téli menedéket a hófödte St Moritzban. A szauna és a spa kialakítása érdekében egy új pincét tártak fel, és a folyamat során nyert gránit most a nappali falait díszíti. A konyhában és az étkezőben diófa felületeket találunk, míg a pazar szőrmék és szövetek mindenhol megtalálhatóak.

Luxury Villas by Liaigre: Újdelhi, India

A Liaigre célja a palota tipológiájának újbóli feltalálása volt ezzel az Újdelhi kormányzati negyedében található villával. Az extravagáns ingatlan tele van grandiózus terekkel, a monumentális lépcsőháztól az idilli úszómedencéig. Az anyagpaletta carrarai márványt, csiszolt tölgyet és selymet tartalmaz, amelyeket úgy választottak ki, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a fényből és árnyékból.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Luxury Villas by Liaigre: München, Németország

Ez a családi ház München szívében a márvány ünnepe. A Powerhouse Company építészstúdióval együttműködésben tervezett ház a híres milánói Villa Necchi ihlette. A sötét márványhomlokzathoz való illeszkedés érdekében a Liaigre ugyanezt az anyagot használta az egész belső térben, és a fürdőszobákhoz is feltűnő zöld ónixot választott.

Liaigre luxusvillák: Kanagawa, Japán

A japán tájak nagyban befolyásolták Liaigre belsőépítészetet ennél az öt épületből álló háznál, amelyet Kengo Kuma építész tervezett. Az olyan anyagokat, mint a feketére pácolt cédrusfa és a washi-papír, úgy választották, hogy tükrözzék “a hegyek, a sziklák és a zöld növényzet árnyalatait és tónusait, valamint a tó felszínén a fényt és a tükröződések játékát”. A szobák közül kiemelkedik az élénkvörös falakkal díszített könyvtár és a testre szabott bútorokkal berendezett teapavilon.

Luxury Villas by Liaigre: Párizs, Franciaország

A Bois de Boulogne-ban található, 1930-as évekbeli házat a környezet örökségének megbecsülésével újították fel. Az anyagok gazdag palettája mindenütt megtalálható, a kiemelkedő elemek közé tartozik a füstölt tölgyfa hátterű csigalépcső és a patinás bronzrácsos ajtók. Az ügyfelek afrikai és óceániai műtárgyakból álló gyűjteménye meglepő fókuszpontokat teremt.

Forrás: www.dezeen.com / www.yinjinspace.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb