„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Foster + Partners piacra dobja a VARID VR/AR eszköztárat, a befogadó tervezéshez

A Foster + Partners Alkalmazott Kutatási + Fejlesztési csapata létrehozta a VARID-ot (virtuális és kiterjesztett valóság az inkluzív tervezéshez). 

A Cityvel, a University of London (City) és az UCL PEARL Labjával együttműködésben tervezett VARID egy virtuális és kiterjesztett valóság technológiáit használó tervezési eszköztár. Célja, hogy támogassa az akadémikusokat, tervezőket és építészeket abban, hogy jobban megértsék, hogyan érzékelik a látássérült emberek környezetüket.

Az Alkalmazott Kutatás + Fejlesztési csapat szerint számos látássérülés, köztük az időskori makuladegeneráció és a zöldhályog, a világ népességének jelentős részét érinti. Az előrejelzések szerint a társadalmak elöregedésével a következő három évtizedben megduplázódhat az ilyen károsodások száma. 

A hangsúly azon van, hogy mennyire fontos, hogy az építészek olyan befogadó tereket tervezzenek, amelyek mindenki számára kényelmessé teszik az életet, a munkát és a helyszínek látogatását.

A valós idejű képfeldolgozási technikák segítségével a VARID a látásvesztés különféle tüneteit szimulálja, mint például a vetemedés, elmosódás vagy a perifériás látás elvesztése. Ez a segédprogram, amelyet egy játékmotor beépülő moduljaként hoztak létre, egységben működik számos kereskedelmi forgalomban kapható virtuális és kiterjesztett valóságú fejfedővel. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezenkívül a VARID adatvezérelt koncepciókat használ, hogy testreszabott szimulációkat tegyen lehetővé a klinikai tesztek eredményeitől függően. Amellett, hogy számos tervezési fázisban, például tömegezésben, anyag- és színválasztásban segítettek, az UCL és a City kutatói tesztelték, bővítették és validálták a VARID képességeit. 

Az emberi viselkedés és a térbeli tapasztalatok jobb ismeretének köszönhetően ez a technika segít a tervezőknek befogadóbb környezet kialakításában. A VARID jelenleg letölthető és használható a Githubon keresztül.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb