„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Foster + Partners bemutatta a Tulip kilátóplatform látványterveit

A Foster + Partners építészstúdió kiadta London új turisztikai attrakciójának frissített látványterveit, mely magában foglalja a belső tereket is. A futurisztikus kilátóplatform tervei jelenleg felülvizsgálat alatt állnak, mivel Sadiq Kahn londoni polgármester elutasította a javaslatot, miután a városháza már jóváhagyta a látványosság építését.

A látványtervek a tervezett 305,3 méter magas turisztikai attrakció több terét is felfedik. Ide tartozik a The Tulip’s Sky Bar, amelyet a szerkezet csúcsán lévő üvegkupolába építenek majd. A látványtervek az üveg homlokzatú átriumot is demonstrálják, amely magában foglalja az üvegpadlós Skybridge-t, számos galériaterület, és az Aspire London Space oktatási és közösségi létesítményei mellett.

A Foster + Partners számos olyan látványtervet is a nyilvánosságra hozott, amelyek a torony alsó részét körülvevő területeket mutatják be, amelyeket közvetlenül a Foster + Partners Stirling-díjas 30 St Mary Axe felhőkarcolója mellett építenének. A milliárdos Jacob J Safra, aki a felhőkarcoló tulajdonosa finanszírozná a projektet.

A torony körül a Foster + Partners egy kis park létrehozását tervezi, egy kétemeletes, üvegfalú pavilon mellett, amelynek teteje egy tetőkerttel lenne ellátva. A beton kilátótorony 2018-as nyilvánosságra hozatalától ellentmondásosnak bizonyult. A London City Airport reptér szerint a szerkezet hatással lehet radarrendszerükre, míg a londoni polgármester szerint a szerkezet sérti a tervezési irányelveket. Bár a szerkezetet a városháza jóváhagyta, a polgármester elutasította a projekt előrehaladását. Ezt követően a Foster + Partners 2020 januárjában fellebbezést indított. A kormány most hoz végleges döntést arról, hogy megépül-e a látványosság.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt körüli vita nem lepte meg a Foster + Partners alapítóját, Norman Fostert, aki tavaly “elkerülhetetlenül ellentmondásosnak” nevezte a struktúrát. A brit építész azonban úgy véli, hogy a szerkezetnek jó esélye van “London világszimbólumává” válni.

A londoni építész elnök, Peter Murray véleménye szerint nagy szükség van olyan turisztikai látványosságokra, mint a The Tulip by Foster + Partners projektje, hogy segítsen London városának felépülni a koronavírus-járvány okozta krízisből. Ezért Murray egy YouTube-on a felülvizsgálat megkezdése után rövidesen közzétett videóban nyilatkozva a 305,3 méter magas kilátóplatform projektje mellé állt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb