„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

A dzsungel közepén épített luxus nyaralót a CO-LAB

A nappali egyenesen a szabadtéri úszómedencére nyílik ebben a privát tulumi villában, amelyet a mexikói CO-LAB Design Office cég tervezett és épített. A Casa Aviv a Yucatán-félsziget karibi partvidéke mentén, egy buja növényekkel benőtt telken épült. A 330 négyzetméteres lakást úgy tervezték, hogy magánéletet és nyugodt légkört biztosítson. A tengerpart közelsége mellett a bérelhető nyaralóház rövid távolságra található a terület híres természetes medencéitől, az úgynevezett cenotéktól.

“A ház diszkréten áll a dzsungelben, a beltér és a kültér egyetlen nagyvonalú, békés térré olvad össze” – mondta a 2010-ben alapított CO-LAB Design Office helyi cég.

Az épület egy bérlemény tartósságára és alacsony karbantartási igényéi szerint épült. A hosszú, keskeny telken elhelyezkedő ház két párhuzamos térgoatból áll – az egyik egyszintes, a másik két szintre emelkedik. A falak beton falazóelemekből (CMU) készültek, kézzel polírozott cementtel. A gondosan elhelyezett nyílások keretbe foglalják a zöldellő ingatlanra nyíló kilátást. A Casa Avivban hűvös szellők áramlanak, köszönhetően a telken való elhelyezkedésének; a ház kelet-nyugati tájolású, kihasználva az uralkodó szeleket és a keresztszellőzést.

A földszinten nyilvános és magánterek keverednek. Az egyik oldalon egy dupla belmagasságú nappali és étkező található. Magas, forgatható üvegajtók lehetővé teszik, hogy ez a terület közvetlenül a kristálytiszta medencébe és kertbe áramoljon. A főszint másik oldalán a konyha és két fürdőszobás hálószoba található, amelyek közül az egyik közvetlenül a kertbe nyílik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fentebb a csapat két intim hálószobát helyezett el, amelyeket egy híd köt össze. A korlátokkal szegélyezett, magasított sétány az alatta lévő nyilvános területre néz. A Casa Avivnak van egy tetőterasza is, amelyet lenge bútorok és cserepes növények díszítenek. A közvetett napfény az északi fekvésű tetőablakokon keresztül jut be az otthonba, ami “a fény és az árnyék lágy kontrasztjait” eredményezi.

Az egész lakásban egyedi kivitelezésű burkolatok találhatók, beleértve a fekete terrazzo padlóburkolatot, amelyet a helyszínen készítettek. Az ácselemek elszenesedett cédrusból készültek. A kiválasztott bútorokat és lámpatesteket maga a CO-LAB tervezte és készítette. Az organikus-semleges színek és textúrák segítenek összekapcsolni az otthont a természeti környezettel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb