„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A családi ház igazi ára

Egy családi ház kivitelező kiválasztásánál Magyarországon a leggyakoribb és legerősebb érv a bekerülési költség, azaz a vállalkozói díj kérdése.

Pedig a családi ház ára magában nem mutat semmit azon kívül, mint azt, hogy van-e ennyi pénzünk, vagy nincs az adott pillanatban.

energia2_0001Sokkal fontosabb tényezőket kell megvizsgálni egy új ház építésekor, mint magában csak a bekerülési költséget.
Először is nagyon fontos, hogy milyen műszaki tartalommal építi fel a kivitelező a családi házat.
Ezenkívül a beépített anyagok milyen garancia idővel rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy a kivitelező vállalkozó tudja bemutatni a korábban épített házait, a bemutatás pedig terjedjen ki a helyszíni bemutatóra, képek alapján nem szabad magunkat esetlegesen félrevezetni, hiszen az internetről bárki le tud tölteni jól kinéző, modern családi házak fotóit és ki is tudja jelenteni, hogy ezeket ő kivitelezte.

napelemes családiházA családi háznak 3 ára van minden esetben. 

 1. Az egyik ár az, amennyiért a vállalkozó a házat felépíti kulcsrakész állapotra.
 2. A másik ár az üzemeltetés költsége, azaz a rezsiköltség, ami minden hónapban terheli majd a pénztárcánkat.
 3. Az egyik legfontosabb ár egy ház építésekor, az a hosszútávú használat mellett fellépő karbantartási költség.

Abban az esetben, ha az építtetőt csak a családi ház felépítésének a költsége érdekli, akkor hosszútávon elképzelhető, hogy magas rezsiköltséggel és magas ráfordítandó karbantartási díjakkal számolhat majd. Az igazi érdekesség, hogy a rezsiköltség és a karbantartási díj 25!!! év alatt a ház bekerülési költségét is meghaladhatja. Abban az esetben, ha minőségi anyagokból, modern és innovatív technológiák felhasználásával építkezünk, akkor akár nulla, vagy nulla közeli rezsiköltségünk és ráfordításunk lesz a következő évtizedekben.

 • Szövegelés helyett beszéljenek a számok:
  Egy olcsó, alacsony műszaki tartalmú és hőszigetelésű családi ház 100 négyzetméteres méretben megépíthető bruttó 18 millió forint összegből 2015-ös árszinten.
  Egy ilyen családi ház éves összes rezsiköltsége, melyben a villamos energia költsége és a fűtési energia díja is benne van cca. 700, 000 forint lesz.
 • Ezzel szemben egy minőségi alapanyagokból, hosszú garancia idejű termékekből készített, kiváló hőszigetelési paraméterekkel rendelkező családi ház bruttó bekerülési költsége cca. 25 millió forintba kerül.
  Egy prémium ház éves összes energiaigénye cca. 250 ezer forintba kerül.  De plusz cca. 3 millió forint ráfordítással akár nulla forint éves rezsiköltség is elérhető. A családi házunk még ebben az esetben is 28 millió forintos bruttó áron tartható.

A példában szereplő egyszerű családi ház 25 év alatt 18 millió forint energiát emészt fel és előreláthatóan 8-10 millió forintos karbantartási, felújítási költséggel számolhatunk. Azt is fontos megemlíteni, hogy a kivitelezett anyagok olcsó áron tartása akár komoly szerkezetkárosítást is eredményezhet. Ehhez elég egy rossz minőségű vízvezeték szerelvény, ami miatt eláztathatjuk az egész házat, komoly károkat okozva.
Tehát a bekerülési költség 18 milliós összegéhez hozzá kell adni a 18 milliós energia díját és a 9 milliós karbantartási díjat.
Ez összesen 45 milliós forint kiadást jelent 25 év alatt. Ez a családi ház igazi ára!

Az energiatakarékos, modern családi ház bekerülési költsége napelemekkel 29 millió forintba kerül, melynek a rezsiköltsége nulla forint lesz,  persze egy jól megépített házat is kell karbantartani és modernizálni, így a 25 év alatt erre elkülönítünk 5 millió forintot. A 25 év összköltsége 34 millió forint teljes ráfordítást mutat, melyben benne van a ház bekerülési költsége is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Jól látható, hogy az olcsó ház 25 év alatt 45 millió forintba kerül, ezzel szemben a drágább bekerülési költségű családi ház összesen 34 millió forintba került a tulajdonosának.
Nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy a zéró energiával működő modern házban a család is jobban érzi magát, hiszen minden eleme modernebb, szebb és sokkal megbízhatóbb, mint az alacsony bekerülésű silányabb házban.

Építtessen Ön is energiatakarékos, vagy teljesen zéró energiaigényű családi házat és költse a rezsiszámlák helyett családjára a megtakarított pénzt!

Kollégáink díjmentes tanácsadást nyújtanak Önnek az építkezéssel kapcsolatos kérdésekben.

A kp.hu munkatársai, vállalkozó csapatai 17 éve kiviteleznek családi házakat több építési technológiával.

Könnyűszerkezetes fa- és fémvázas, IsoShell, ProKoncept, Porotherm tégla, Ytong, Silka, valamint monolit beton szerkezetű családi házak elkészítését is vállalja a csapatunk Prémium minőségben.

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb