„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

9 egyszerű konyhai trükk, ami ösztönzi az egészséges életmódbeli szokásokat

Az újév során sokan bajlódunk azzal, hogy a sok ünnepi engedékenység után visszarázódjunk egészségügyi és fitnesz céljainkhoz. Ha úgy döntöttél, hogy egészségesebb étkezési szokásokat alakítasz ki az új évben, van néhány stratégiai tippünk, melyek nagy segítséget nyújthatnak egy egészséges táplálkozást ösztönző tér kialakítására:

Tágas konyha sziget Egy ilyen nagy központi konyhasziget, mint ami a képen látható, megkönnyíti, és sokkal élvezetesebbé teszi a főzést. Sok konyhában, különösen a régebbi házakban, nincs elegendő előkészitő felület. És legyünk őszinték – nehéz sok időt és energiát fordítani az egészséges otthoni főzésre, amikor egy szűkös térbe kell magát bekényszerítenie az embernek. Ha van rá lehetőséged, építs be a konyhádba egy központi szigetet. Manapság már rengeteg kompakt megoldás is létezik, elrejthető és felhajtható verizóban is, így a helyhiány sem akadály.

Felszerelt aprítóállomás Tedd a folyamatot a lehető legegyszerűbbé és kényelmesebbé azzal, hogy minden szükséges eszköz kéznél van: egy nagy vágódeszka, éles kések, szemetes, stb…

Vízszűrő A friss vízhez való könnyű hozzáférés megkönnyíti a napi hidratálási célok betartását. Ha a hűtőszekrényben nincs beépített vízadagolód, fontold meg a beépített szűrő hozzáadását a csaptelephez vagy egy szűrőkancsó használatát. Egy ilyen készülék képes teljesen megváltoztatni az ivóvíz ízét, és hidd el, ilyen formában sokkal jobban esik majd.

Egészséges összetevők szemmagasságban Tartsd a konyha legegészségesebb ételeit és összetevőit szemmagasságban! Emberi mivoltunkhoz tartozik, hogy ha “látom, akkor akarom”, így ez a stratégia egész évben képes ösztönözni minket az alapanyagok helyes megválasztására. Ide akár friss cserepes fűszernövényeket is helyezhetsz, üvegekbe helyezett száraz tésztákkal, barna rizzel, babfélékkel, olajos magvakkal, stb… Így minden alkalommal, amikor belépsz a konyhádba, ezek az összetevőket inspirálnak majd.

Rengeteg tárolóhely A megfelelő tárolás elengedhetetlen egy funkcionális konyhához, mind a pultok tiszta és használatra kész állapotban tartása, mind a kevésbé egészséges tárgyak elrejtése érdekében, amelyeket egyébként túl csábítónak találnál. Legyen szó a gyerekek harapnivalóiról vagy egy süti összetevőiről, ezeket a tárgyakat a legjobban egy magas szekrény legfelső polcán tárolni, így nem azokat látod meg először, amikor kinyitod a szerkényajtót.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Sok hely a hűtőszekrényben Nehéz egészségesen táplálkozni, ha nincs elég friss élelmiszer otthon. Ha egy nagy hűtőszekrény befér a konyhádba és a költségvetésedbe, akkor nagyszerű. Ha nem, akkor érdemes utánanézni a hűtőbe helyezhető kiegészítő tárolóknak, melyekkel rengeteg ki nem használt helyet hasznosíthatsz.

Extra tipp: helyezz el kréta- vagy filc táblákat a hűtődön. Ide írhatod a naprakész bevásárlólistádat vagy akár receptötleteidet a hétre, és/vagy akár a család többi része is bekapcsolódhat kéréseikkel, kívánságaikkal!

Fényes, nyitott érzés A természetes fény és a más helyiségekkel való kapcsolat nagy motiváció lehet arra, hogy több időt tölts a főzéssel. Fontold meg a nehéz függönyök vagy az átlátszatlan redőnyök eltávolítását és/vagy lecserélését könnyebb, áttetszőbb anyagokkal, amelyek sok fényt engednek be a helyiségbe. Ha teheted, szüntesd meg az akadályokat a konyha és a nappali között, hogy extra motivációként főzés közben is közvetlen kapcsolatban lehess szereteiddel.

Gondold csak át, hogy mi az, mi személy szerint téged ösztönözhet még arra, hogy egy kicsit több időt tölts el a konyhában. Talán egy bluetooth hangszóró, így zenét vagy podcastokat játszhatsz le magadnak főzés közben? Egy iPad tartó, amin mehet a kedvenc sorozatod? A konyhába helyezett tévében sincs szégyen, csak ne vágd el az ujjad! Ha a hosszú ideig tartó állás nehéz neked, egy puha padlószőnyeg szintén nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még kényelmesebben érezd magad otthonod ezen becses helyiségében!

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb