„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekPályázat - támogatás

5000 bérlakást építtetne a kormány évente

Az ősszel felálló Nemzeti Eszközkezelő évente ötezer bérlakás vásárlásával segítheti a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket ,ezt  Szatmáry Kristóf mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedden az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának ülésén.

A kormány első olvasatban már tárgyalta a Nemzeti Eszközkezelő felállításáról szóló törvény tervezetét, amelyet várhatóan július végén terjeszt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – jelezte az államtitkár.
Simon Gábor, a bizottság elnöke felvette, hogy a benyújtott, a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatból a szabad felhasználású jelzáloghitelesek kimaradtak, noha ebbe a körbe tartózó kétezer milliárd forintnyi állomány megközelíti a devizaalapú lakáshitelek 2.500 milliárdos állományát.
Szatmáry válaszában rámutatott arra, hogy a törvényjavaslat mindazokra vonatkozik, akiknek ingatlanja jelzáloggal terhelt. Simon ezután arra kérte a kormány képviselőjét, hogy “még egyszer nézzük át közösen” ezt a kérdést, hogy annak szabályozása egyértelmű legyen.
Z.Kárpát Dániel a devizahitelekkel kapcsolatos banki felelősséget hiányolta a törvényjavaslatból. Az államtitkár válaszában azt magyarázta, hogy erre nem kívánt kitérni a törvényjavaslat.
Ertsey Katalin az kérdezte az államtitkártól, hogyan kell értelmezni a törvényjavaslat ama kitételét, miszerint az árfolyamrögzítés befejezésekor, azaz 2014 végén, a törlesztörészlet maximálisan 15 százalékkal emelkedhet. Az államtitkár a választ részben megkerülte, mivel szerinte ezt a kérdést egy később elkészülő kormányrendelet rendezi majd.
Több ellenzéki képviselő is felvette, hogy a törvényjavaslatból hiányzik a természetes személyek magáncsődjéről szóló paragrafus, amely egy idő után a nemfizető adóst mentesítené a további jogkövetkezményektől. Szatmáry szerint ezt kérdést a később meghozandó törvényekben kell majd szabályozni.
A fogyasztóvédelmi bizottság 14 igen mellett 3 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta a törvényjavaslatot – írja az MTI.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb