Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

Lakberendezés és stílus

10 Zaha Hadid Design alkotás, amely “túlmutat a vázlatból a tárgyba való egyszerű átültetésen”

A Zaha Hadid Design társigazgatói, Woody Yao és Maha Kutay a Roca London Galériában a tervezőstúdió tárgyaiból rendezett kiállításról válogattak ki 10 kiemelkedő terméket. Az Everything Flows (Minden folyik) elnevezésű kiállítás a Zaha Hadid Design (ZHD) által az elmúlt 15 év során készített különféle tárgyakat mutatja be, és maga Yao és Kutay volt a kurátorok.

A Zaha Hadid Architects által tervezett Roca London Galériában kiállított darabok a ZHD saját kollekciójából származó tárgyaktól olyan márkákkal együttműködésben készült tárgyakig terjednek, mint a Lacoste, a Bulgari és a Karimoku japán bútorgyártó. A néhai brit építész, Zaha Hadid 2006-ban alapította meg designstúdióját, építészeti stúdiójának sikere után. A Zaha Hadid Architects 2011-ben alkotta meg a Roca London Gallery bemutatótermét, amelynek hullámzó falai a víz formáit idézik.

A Roca szobrászati terének 10 éves fennállása alkalmából maga a helyszín most a ZHD portfóliójából származó tárgyak kiállítóterévé vált, ahol bútorok és egyéb otthoni kiegészítők, valamint divat, ékszerek, szőnyegek és világítótestek találhatók. Íme 10 kiemelkedő alkotás:

Dune csillár a Lasvit számára

“A 2017-ben bemutatott csillárt a hagyományos kartéziánus geometriával dacoló dűneformációk ihlették: háromdimenziós, aszimmetrikus, egymást metsző üvegformák párja. A kristályüveg csíkos felülete a tükröződés és fénytörés folyamatosan változó effektusait eredményezi.”

Zephyr kanapé a ZHD-tól

“A Cassina Contract által készített darabot 2013-ban mutatták be. Kialakítását a sziklaalakzatokban előforduló természetes eróziós folyamatok inspirálták. A formanyelv fokozott ergonómiai tulajdonságokkal ruházza fel a kanapét anélkül, hogy a design folyékonysága vagy arányai sérülnének; ez olyan koncepcióvá alakul át, amely többféle üléselrendezést tesz lehetővé.

B.Zero1 a Bulgari számára

“A Bulgari és a ZHD 2012-ben kezdődött együttműködésének folytatásaként a B.Zero1 2017-ben került piacra, és azóta kereskedelmi sikert aratott. Az évek során a dizájn egy teljes ékszerkollekcióvá fejlődött, beleértve a fülbevalókat, medálokat és magának a gyűrűnek a különböző iterációit.”

Eve Chandelier a Lasvit számára

“Az Eve tizenöt üvegdarabból álló, egyetlen érdekes együttesbe rendezett csillár szobrászati tulajdonságokkal rendelkezik: a különböző magasságokban felfüggesztett üvegtestek kecsesen lebegnek a térben, és a fény és az árnyék lenyűgöző játékát hozzák létre. A termék 2017-ben került piacra.”

Node Vessels by ZHD

“A 2018-ban bevezetett, limitált szériás kollekciót úgy tervezték, hogy sokoldalú legyen, és akár kompozícióban, akár önálló darabként is használható legyen. Fentről nézve a három darab látszólag szervesen illeszkedik egymáshoz, profilban azonban a magasság és a méretarányok közötti különbségek kirajzolódnak, és kompozícióként elkülönülnek egymástól. Ismét egy újabb példa arra, hogyan lehet az akrilból nagyfokú finomságot elérni a textúrában és a tónusban.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Thai királyi szőnyegek gyűjteménye

“Ez a 22 dizájnt felölelő kollekció négy olyan téma ihlette, amelyek a ZHD esztétikájában kiemelkedő szerepet játszanak: csíkok és vonalak, folyékonyság, pixeles tájak és organikus utalások. Az egyes “családokon” belüli minták a ZHD mesteri szövésmódját, a rétegezést és a fénnyel és árnyékkal való játékot örökítik meg.”

Zaha Hadid Designs együttműködés: Lalique Collection

“A Lalique-kal való együttműködésünk 2014-re nyúlik vissza a Visio és a Manifesto vázák bevezetésével – ami a Crystal Architecture kollekció születését jelentette -, majd a Fontana tál következett, amelyet a víz fodrozódásának ritmusa ihletett. A közelmúltban a Lalique bemutatta a kollekció legújabb iterációját, amely már kristály, fekete, rózsaszín és most már éjkék színben is kapható.”

Aria & Avia csillárok a Slamp számára

“Az Aria és az Avia olyan lámpák, amelyek a drámai építészeti jegyeket az anyag sajátos súlytalanságával ötvözik. A Slamp által szabadalmaztatott Cristalflex technopolimer 50 egyedi rétegéből álló Aria és Avia a könnyedség és a játékos luxus ötvözetének gondolatát közvetíti. Mindkét lámpa többféle színben és méretben kapható.”

Seyun kollekció a Karimoku számára

“A Seyun egy kicsi, mégis átfogó, fából készült bútorkollekció, az egyik legújabb együttműködésünk. Szeretünk a Karimokuval együtt dolgozni: a legfejlettebb technológiák és kézműves eljárások alkalmazásával elért kompromisszummentes minőségi szabványaik kiemelik és fokozzák a design tisztaságát.”

ZHD Serenity Bowl

“A ZHD saját kollekciójából vett, limitált kiadású darab, a finom dizájn megdermeszti azt a pillanatot, amikor egy gyengéd zavar megszakítja a nyugalom állapotát. Meglepődtünk ennek az anyagnak a sokoldalúságán; az akril, amelyet méltatlanul túl sokáig “olcsó” lehetőségnek tekintettek, valójában az egyik legjobb polimernek bizonyul, mind a gyártási folyamat során mutatott képlékenysége, mind a végeredmény általános minősége miatt.”

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb