építőipari bűnözőképítőipari feketelistaHírekLenyúlások

Vigyázat!!! Építőipari csaló szedi áldozatait. Jelentkezz, ha téged is megkárosított ez a villanyszerelő!

A jelen cikk 100%-ban valós eseményt mutat be. Jelenleg folyamatban van egy büntető feljelentés elkészítése, melyben több mint egy tucat károsult, köztük két vállalkozás és több magánszemély együtt adja be a rendőrségre a dokumentumot bizonyítékkal együtt.

Amennyiben az Ön cége, vagy mint magánszemélyként károsodott Somogyi Róbert és az általa képviselt, ámbár már nem létező ST’ 98 Bt. tevékenysége miatt, kérjük jelentkezzen a somogyirobertmegkarositott@kp.hu mail címen. Jogász kollégák felveszik Önnel is a kapcsolatot. Úgy gondoljuk, hogy tucatnyi károsult más-más rendőrségen kevésbé lehet sikeres, mint ha összeállunk és az ismert károsultak egyszerre adják be a feljelentést és a keresetet.

Előre le szeretnénk szögezni, hogy ez a cikk nem azért született, hogy az elkövetőt lejárassa, hanem kifejezetten abból a célból, hogy más személyek ne károsodjanak a jövőben és legyenek a megrendelők sokkal előrelátóbbak, elővigyázatosabbak. Amennyiben a jelen cikk írója ellen bármilyen feljelentés érkezik becsületsértés, vagy rágalmazás miatt, előrebocsátjuk, hogy többször próbáltunk békésen egyeztetni, többször említettük, hogy ha nem megy békésen, akkor összeszedjük az áldozatokat, ha kell egy ilyen cikken keresztül. Azért írjuk ki az elkövető nevét, mert nem ismeretlen tettesről van szó, hanem konkrét személyről és minden amit itt leírunk az igaz és bizonyított. Őszintén reméljük, hogy a törvényhozó a cikk író mellett áll, hiszen a bemutatott bűncselekménynek igen komoly hatása van becsületes családokra és cégekre erkölcsileg, anyagilag és üzletileg is.

Nagyon sok oldalról bemutathatnánk a történetet, de mi a saját szemszögünkből írjuk le röviden a történetet, igaz mindenkinek van egy saját verziója, ami már-már krimibe illő.

A mi történetünk ott kezdődik, hogy a Kp Sales House Kft-hez jelentkezett egy villamos tervező szakember azzal a céllal, hogy a cégünk által építendő házakhoz felajánlja a villamos tervezői kapacitását. Mert ugye minden szakemberből hiány van. Alkalmazottként felvettük Somogyi Róbertet, kifejezetten és kizárólag tervezési feladatokra.

Úgy gondoltuk, hogy az ember ha orvoshoz megy, akkor meg kell bíznia az orvosában, vagy ha taxiba, illetve tömegközlekedési eszközre ül akkor alap, hogy itt is megbízunk abban, hogy az illető sofőrnek van jogosítványa és egészségügyi vizsgája és biztonsággal eljuttat bennünket A-ból B-be.

Somogyi Róbert közölte cégünkkel, hogy erősáramú mérnök, egy másolatban bemutatta a végzettségét igazoló dokumentumot, bár eredeti példánya nem volt, mert elmondása szerint azt elhagyta.

Több hónapon keresztül végzett számunkra villamos gépész tervezési feladatot, melyekben rengeteg hiány és hiba volt, de mivel kötelező eleme az engedélyeztetési folyamatnak és ez egy hiány szakma, elfogadtuk a tervező hiányosságait és a kivitelező csapat vezetője minden esetben újratervezte azt, hogy megfeleljen ne csak a hatóságnak, hanem a megrendelő igényének és a szakmai elveknek is. Persze az, hogy mennyi hiba van a tervben, már csak hosszú hónapok után vettük észre, hiszen a rajzoktól a kivitelezésig fél év is eltelt.

Mivel Somogyi Róbert tervezett, ezért mindenképpen találkoznia kellett az ügyfeleinkkel, hiszen többször kellett élőben egyeztetniük, hogy a megrendelő mit és hova szeretne elhelyeztetni.

Somogyi Róbert simulékony, kedves hozzáállásával magához édesgetett több megrendelőnket, akik jelezték, hogy azt szeretnék, hogy ne a saját villamos szerelő csapatunk, hanem a Somogyi Róbert cége végezze a kivitelezést a villamos munkák tekintetében. Mondhatni a megrendelők egy része és a Robi megállapodtak ebben, mi pedig a megrendelőkért vagyunk és beleegyeztünk a kérésbe. El is indultak a munkavégzések Somogyi Róbert cége közreműködésével. A vállalt határidő sokszorosa alatt sem készült el egyetlen egy ház sem makulátlanul, be kellett vonni a saját villanyszerelő alvállalkozónkat, akinek még legalább egy fél házra elegendő munkadíjat kellett fizetni, mert olyan trehányságokat követett el Somogyi Róbert és csapata, sőt például a kivitelezéskor derült ki, hogy fűtőfilmet szerelni nem is tudnak és nem értenek a lakásvezérlési rendszerekhez sem.

Cégünk vezetése közölte Somogyi Róberttel, hogy a jövőben nem kaphat cége villamos szerelési feladatot, mert hatalmas időbeli csúszásokkal sem tudott teljesíteni a vállalkozása.

Közben kiderült, Somogyi Róbert több megrendelőnket a tudtunkon kívül személyesen megkereste és felajánlotta, hogy segít a villamos áram bekötésében, a szolgáltatói ügyintézésben, valamint a villanyóra szekrény szakszerű elkészítésében, mivel ez a tevékenység cégünk szerződésébe nem tartozik bele. A kapcsolat egyértelműen onnan volt, hogy ezeknek a személyeknek Somogyi Róbert készítette a villamos terveket és itt volt személyes kontaktja megrendelőinkkel.

Tucatnyi ügyfelünknek ajánlotta fel tudtunkon kívül a szolgálatait, sőt olyan építtetőket is megkeresett akiknek nem cégünk építette a családi házat, de a tervezési folyamatot mi vittük végig. Folyamatosan jelentkeztek az ügyfeleink, hogy Somogyi Róberttel megállapodtak maszekban, majd számára utaltak, vagy készpénzben adtak különböző összegeket árambekötésre, villanyóra kiépítésre, de a munka nem készült el több hónapos állandó ígéretek után sem. Illetve állandó mellébeszélés volt és a vállalt 1-2 hónapos határidőkből a legtöbb esetben vagy meghiúsult munka lett, vagy többszörös idő alatt rengeteg idegeskedés és mellébeszélés után lett elvégezve a feladat.

Miután a megrendelők keményebben, pl. rendőrségi feljelentéssel való fenyegetéssel éltek, több esetben elkészült a munka, de szinte minden esetben hosszú késedelmekkel, ami 1-2 hónap helyett van ahol 6-8 hónap lett, de sok esetben csak a pénzt vette fel és munkát nem végzett.

Cégünk vezetése kifejezetten tiltotta, hogy ilyen tevékenységet Somogyi Róbert elvállaljon, pont azért, mert nincs ráhatásunk a munka minőségére, megvalósítására. Ennek ellenére rendszeres volt a Róbert részéről a megrendelők agitálása.

Az egyik tervezési folyamatnál észrevettük, hogy a hatósági beadványban nem szerepel semmilyen névjegyzéki száma vagy kamarai regisztrációs száma Somogyi Róbert tervezőnek, ekkor nyomatékosan kértük, hogy mutassa be a dokumentumot. Mindig arra hivatkozott, hogy elhagyta. Közölte, hogy nyugodjunk meg hiszen ő ír alá és ez az ő felelőssége. Bizalmatlanok lettünk, hiszen semmilyen fórumon nem találtuk annak nyomát, hogy a személynek lenne tervezői jogosultsága és közben könyvelőnk észrevette, hogy a vállalkozásának utalt pénz nem a céges számlájára kerül, hanem a saját magánszámlájára.

Ekkor cégünk utána járt és megdöbbenéssel tapasztalta, hogy Somogyi Róbert cége az ST’ 98 Bt. évekkel ezelőtt felszámolásra került. Somogyi Róbert először úgy tett, hogy semmit nem tud az esetről, majd azt mondta, hogy volt benn a NAV-nál és azt javasolták neki, hogy csináljon egy hasonló nevű céget és minden rendben lesz. A cégét valószínű akkor számolták fel szerinte amikor ittas autóvezetés miatt börtönbüntetését töltötte. Azonnal behívattuk a Róbertet és közöltük vele, hogy sem adóbevallásokat nem tudott beadni, sem adót sem tudott fizetni, illetve az emberei sem lehettek bejelentve, tehát amit végzett munka az minden elemében fiktív.

Felvettük a NAV-val a kapcsolatot ahol közölték kérésünkre, hogy a számlákat vegyük ki a könyvelésből és készítsünk revíziót. Így mentesülünk egy ellenőrzés során a büntetéstől.

Somogyi Róberttel megszakítottuk a kapcsolatot azonnal, de ebben a pillanatban több megrendelőnk megkeresett és közölte, hogy megkárosította a Róbert több százezer, vagy esetenként egy-másfél millió forinttal. Volt akinél áram bekötésre, villamos mérőállás telepítésre, de volt olyan család akinél teljes családi ház villamos kivitelezésre is vett át pénz.

Volt olyan megrendelő akinél hosszú hónapok után teljesítette a vállalását, vita és veszekedések és rendőrségi feljelentési fenyegetések után.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Több olyan esetről is tudunk akiknek Somogyi Róbert nem fizette vissza a felvett összeget és nem is végezte el a munkát, sőt ma már a telefonszámukat is letiltotta.

Azt figyeltük meg, hogy Somogyi Róbert akkor tud teljesíteni, ha egy újabb ártatlan családot vagy céget sikerül megkárosítani, mert akkor folyik be a kasszájába bevétel és van miből fizetnie.

Somogyi Róbert az elmúlt két évben amiről csak mi tudunk, legalább 20 családot károsított meg kisebb-nagyobb pénzösszegekkel. Ez a szám nap, mint nap nő és ezek a személyek azok akikről mi tudunk, ennél biztosak vagyunk benne, hogy sokkal többen károsodtunk.

A legritkább esetben sem fordult még elő, hogy a Somogyi Róbert, vagy az általa fémjelzett ST’ 98 Bt. a munkát önszántából elvégezte volna, csakis akkor dolgozik amikor már elkerülhetetlen az, hogy valaki feljelentéssel fenyegeti meg a több hónapos hitegetést követően.

Az igazi érdekesség, hogy a Somogyi Róbert által ügyvezetett cég, a ST’ 98 Bt. 2015. 05. 17. -től megszűnt társaság és a cégjegyzékből is törölve lett. Ennek ellenére felveszi a munkadíjat, előleget erre a cégre és számlát is állít ki, de a magán bankszámlájának az adatait adja meg.

Somogyi Róbert családi házak elektromos tervezését úgy végzi, hogy erre jogosultságát többszöri felszólás után sem tudta felmutatni, az általa megadott névjegyzéki számnál pedig még a megye sem stimmelt. A legérdekesebb pedig az, hogy amit kiad a kezéből villamos terveket csak arra lehet használni, hogy engedélyt kapjon a megrendelő a ház felépítésére, mert abból kivitelezni korrekten nem lehetséges.

Somogyi Róbert egy építőipari csaló, aki a szakmát lejáratja!

Somogyi Róbert odáig merészkedett, hogy készített egy kirakós bélyegzőt a cégünk nevében és egy hamis meghatalmazást a saját nevére, de annyira pancser volt, hogy nem az ügyvezető nevét hamisította alá. Ezzel a meghatalmazással hazánk egyik legismertebb villamos szerelvény áruházában kiszolgálták, majd a cégünknek küldték meg a számlát. Ezt a dolgot megkifogásoltuk, de ennek ellenére végrehajtást indítottak a cégünk ellen. Ebből egy igen komoly kárunk keletkezett.

Pár nappal ezelőtt egy számunkra ismeretlen család kereste meg cégünket, hogy most megy a rendőrségre, csak jelzi, hogy feljelenti Somogyi Róbertet, aki a Kp Sales House Kft nevében vállalt munkát. Bemutatták a villamos gépész tervet, ahol valóban a cégünk bélyegzője szerepelt, de csak név szerint, mert a bélyegző már nem kirakós volt, viszont nem is hasonlított az eredetire. Ekkor kiderült, hogy Somogyi Róbert egy évvel azután, hogy már minden kapcsolatot megszakítottunk vele, még mindig használja jogosulatlanul a cégünket háttérnek maga mögött. Holott korábban sem volt bélyegző használati joga és nem is adtunk számára meghatalmazást sem egyetlen egy esetben sem!

Kicsi országunkban gyorsan összeérnek a szálak, kiderül, hogy más vállalkozó adataival is visszaél és még számlát is ad a nevében, de a bankszámlaszám már nem a cég számlaszáma, hanem a Róbert magánszámlaszáma. Sőt olyan információ is a birtokunkba jutott, hogy ismert villanyszerelő bolt számláját hamisítja úgy, hogy a saját bankszámláját írja rá és a megrendelők arra utalnak, persze így terméket nem kapnak, de Róbert pénzhez jut.

Cégünknél több év alatt soha nem történt lopás. Az elmúlt időszakban viszont több házunknál jelezték az alkalmazottaink, hogy eltűntek szerszámok, gépek, a megrendelőktől pedig ékszerek, gépek, szerszámok. A közös nevező az összes lopás helyszínén Somogyi Róbert volt, mert minden olyan munkahelyen ahol eltűntek dolgok ő ott dolgozott. Olyan eset is volt, hogy több éve itt dolgozó személyt keresett meg Somogyi, hogy árut kellene elhozni a kivitelezésről, mert neki nincs autója.

Újra és újra kijelentjük, hogy Somogyi Róbert nem a cégünk alkalmazottja, nem alvállalkozója és semmilyen meghatalmazással sem rendelkezik tőlünk sem munkavégzésre, sem áruvásárlásra.

Azokon a házakon, ahol Somogyi Róbert által készült villamosipari munka, mindet felülvizsgáltuk és a hibákat javítottuk. Cégünknek ezzel több milliós kárt okozott Somogyi Róbert és a nem létező vállalkozása.

Elnézést kérünk, hogy ilyen sokszor leírjuk a Somogyi Róbert nevét, de ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a Kedves Olvasóink agyába és retinájába beleégjen, hogy Somogyi Róbert egy csaló és óvakodjanak tőle és osszák meg ismerettségi köreikben. Nagyon szomorú hallani a családokat, akik pár százezer, vagy 1-2 millió forintot adtak Róbertnek és ma már fel sem veszi nekik a telefont. Sőt már szinte mindenkit letiltott telefonon akiket megkárosított.

Jelen pillanatban cégünk és egy másik hazai készházas cég, valamint több mint egy tucat magánszemély készíti a csoportos büntető feljelentését, melyet napokon belül egyetlen egy rendőrkapitányságon fogunk beadni. Őszintén reméljük, hogy abban az esetben, ha a hatóság elé tárjuk a bűnözőt, a bizonyítékokat és a tanúkat, elegendő lesz, hogy ezt a folyamatot azonnal megállítsák. Tudunk személyekről, akik feljelentették egyénenként, de ezek az ügyek a legritkább esetben találkoznak és kis súlyúak lehetnek önmagukban.

Somogyi Róbert egyébként börtönben ült korábban azért, mert elmondása szerint annyit vezetett alkoholos állapotban, hogy már minden pénzbeli büntetést kimerített és ezért lecsukták. Ennek ellenére ezekben a pillanatokban is veszélyezteti az önök személyes és családjuk biztonságát, hiszen jogosítvány nélkül és sok esetben ittasan vesz részt a forgalomban sofőrként. Büszke arra, hogy egy kamu angol jogosítványt mutat meg a rendőrnek aki esetleg megállítja. Sajnos mondtuk mi ezt már rendőrnek, aki előtt beszállt és elhajtott az illető, de ezzel nem foglalkozott a hatóság. Azt mondták, hogy tegyünk feljelentést ezért is.

Nagyon szépen megkérünk Mindenkit, akit a Somogyi Róbert átvert, akinek számlát adott, akivel szerződést kötött és nem teljesítette az, hogy azonnal jelezze számunkra és ígérjük, hogy segítünk a büntető eljárásban és nem nyugszunk addig, ameddig a Somogyi Róbert meg nem kapja a méltó büntetését. Azt nem ígérjük, hogy a csalótól visszakapja azt amivel megkárosította, de legyen az a minimum megnyugvás, hogy mást már nem fog átverni, ha elítélik a tetteiért. Bízunk a magyar bíróságban és rendőrségben, hogy ha tálcán visszük a bűncselekményt és az elkövetőt, akkor nem fog késlekedni és felelősségre vonja az illetőt és a legszigorúbban jár el vele szemben.

Kérjük a történetét küldje el a somogyirobertmegkarositott@kp.hu mail címre, melyet kifejezetten erre a célra hoztunk létre. Írja le, hogy ismerte meg a Somogyi Róbertet, mire adott neki megbízást és azt is, hogy adott-e át neki készpénzt, vagy utalt-e összeget a számlájára. Tudnunk kell továbbá, hogy milyen cég nevében járt el Somogyi Róbert.
Ha megkeres bennünket, a jogi képviselőnk megkeresi Önt és segít a csoportos feljelentéshez történő csatlakozáshoz.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close