Zöld hírek

Vadim Kibardin csúcsminőségű luxus bútorokat készít újrahasznosított kartonból

Vadim Kibardin az oroszországi Omskban nőtt fel, és 1996-ban végzett az Ural Állami Építészeti Akadémia és a Művészet ipari tervezési osztályán. Jelenleg Prágában, a Cseh Köztársaságban él, csúcsminőségű- fenntartható bútorokat gyárt kartonból.

A „The Black Collection” szék kollekciója több célt szem előtt tartva jött létre. Először is, Kibardin szenvedélyesen foglalkozik a fenntartható tervezéssel. Célja, hogy mindig használjon fel olyan anyagokat, amelyek már kéznél vannak, vagy amelyek egyébként könnyen hozzáférhetők. A fekete gyűjteményhez használt karton elsősorban saját üzletéből, a Kibardin Design Stúdióból származott, ami azt is jelenti, hogy nem volt további szállítási kibocsátás az anyagok szállítás során. Másik célja az, hogy a mainstream bútorgyártás tollait fodrosítsa, visszatérve az egyedi, kézzel készített darabok korszakába, amelyek funkcionalitása és személyisége szempontjából egyaránt kiemelkednek.

A Kibardin weboldalán megtalálja az összes darabot, amely a fekete bútorgyűjteményt alkotja. Egyesek készek és megvásárolhatók, míg másokat kérésre készítenek el. Minden darab egyedi a felhasznált anyagok és a gyártási megközelítés szempontjából, mivel a tervező soha nem használ öntőformákat a darabjainak pontos megismétlésére. Ehelyett a folyamat során különböző vastagságú lapított kartonkötegeket alakít ki, majd székekre formálja őket. Bár zavarosan hangzik és megkérdőjelezhető lehet az eredménye, Kibardin terveinek tartósságát a világ vezető múzeumai, galériái és versenyei széles körben elismerték.

A tervező papír alapú bútorok iránti preferenciájával sajátos trendet teremtett. És bár kétség kívül sok hasonló széket fog eladni a kollekcióból, mindig biztos lehet benne, hogy minden darabja legalább egy kicsit különbözik a többitől. A művészet és funkció csúcspontjának további kifejezése érdekében mindegyik széket saját hiteles tervezői aláírásával látja el.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (meinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Kibardin összefoglalta érzéseit a projekt kapcsán: „a modern minimalizmus mentes a fogyasztói kultúra csapdáitól. Ez egy eszköz, hogy megszabaduljunk az élet feleslegesétől, koncentráljunk a fontosra, megerősítve ezzel azok jelentését, amit megtartunk. A termelésről a személyre szabottra váltás, a környezeti aggályok miatt.”

A szokásos terméktervezéstől eltérően az ilyen típusú produkciót művészi kifejezés és korlátozott termelés jellemzi. Kibardin számára a tömeges felhívás és értékesítés kevésbé fontos, mint a fenntarthatóság és az egyszerűsítés üzenetének küldése. Valójában ez az ötlet annyira fontos számára, hogy egyfajta kampányt indított a COVID-19 karantén elején, és arra buzdította a gyerekeket és a családokat, hogy készítsenek saját papírbútorokat az otthontartózkodásuk alatt. Kibardin online mintákat nyújtott a kreativitás szikrázására, és arra késztette a gyerekeket, hogy hozzanak létre és osszanak meg saját terveket is. A kreatív projekt, a „Totem” kollekció nevet kapta.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (meinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close