napi hírmorzsák

Űrutazásra visz az orosz nemzetközi reptér

Tisztelegve az első történelmi űrrepülés előtt, az orosz Gagarin Nemzetközi Repülőtér elegáns VIP társalgója stílusát a korábbi kozmikus eredmények és modern dizájn ihlette. Az új szaratovi repülőteret Jurij Gagarin, az első űrből visszatérő emberének tiszteletére nevezték el, majdnem 60 évvel ezelőtt. A „Airports of Regions” reptérkezelő társaság a moszkvai székhelyű VOX Architects építészeti céget bízta meg az exkluzív váróterület kreatív kialakításával.

Boris Voskoboynikov főépítész és Maria Akhremenkova kreatív osztályvezető vezetésével a VOX Architects egy több, mint 1000 négyzetméteres, kétszintes társalgót készített, amelyben étterem, bár, konferenciaterem, privát tárgyalókabinok és még egy gyermek játszótér is található.

A társalgóban számos űrbéli utalás található. Mindkét szint fókuszpontja az lebegő lépcső, amely egy megvilágított lift körül kering. A különleges, futurisztikus atmoszférának köszönhetően, a felvonó ajtaján belépve a látogatók egy rakéta silóban emelkedve érezhetik magukat.

A konferenciaterem egyik falát Gagarin sisakos arcképével díszítették, ahol különböző magasságban, több tucat csészealj- alakú világítótest lóg az asztal teljes hosszúsága fölött, a fényes fehér, fényvisszaverő asztallap pedig a hold felszínét imitálja.

A tervezők a projekt alatt szigorúan tartották magukat a kék-fehér színpalettához, rozsdamentes acél kiegészítőkkel, amivel céljuk a Gagarin égbeli utazása során megtapasztalt árnyalatok imitálása volt- a fehér és a szürke a felhőkre, a kék szín pedig az éjszakai égboltra utal.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A hatalmas kerek, lapos világítótestek a napkitörést szimulálják. A világűr hangulata még a fürdőszobákban is jelen van, a lebegő gömböcskékkel és a bolygószerű tükrökkel. Az egész projekten belül a társalgóban a legnyilvánvalóbb az űrhajós utazás- téma, ahol egy akrillal bélelt hófehér „kapszula” található, amely absztrakt változata a Vostok 1-nek, mely Gagarin saját űrjárművének.

A VOX csapata szó szerint lehozta a csillagokat ​a VIP lounge esztétikájának kialakítása során, de emellett alapos figyelmet fordítottak a gyakorlati elemekre is. A kötelező követelmények teljesítésén kívül a kényelmes légkör megteremtésére is nagy hangsúlyt fektettek, azt az érzést keltve, hogy a társaság valóban törődik minden egyes utassal. Stratégiailag átgondolva mindent, az elektromos csatlakozók elhelyezésétől, az egyeséges Wi-Fi hozzáférésig a helyiség minden pontján, egy olyan környezetet kialakítva, ahol mindenki otthon érezheti magát a futurisztikus légkörben.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close