napi hírmorzsák

Tölts egy éjszakát az anti-luxus, fal nélküli svájci hotelben 340 dollárért

Mi lehet romantikusabb, mint a csillagok alatt aludni, főleg a svájci Alpokban? Frank és Patrik Riklin testvérek és konceptuális művészek fogták ezt az ötletet, és a feje tetejére állították, létrehozva egy olyan szabadtéri szállodai szobát, amely az álom ellentéte.

Az “Anti-Idillikus lakosztály”, a Null Stern szállodaláncuk legújabb darabja, közvetlenül az autópálya mellett található a francia Svájc Saillon régiójában. A benzinkút parkolójának sarkában található “szoba” egy magas színvonalú franciaágyból áll egy megemelt emelvényen, amelyet felszerelt éjjeliszekrények szegélyeznek. Az ágy fejtámlája mögötti félfalon kívül nincsenek falai és nincs mennyezet. A vendégek nézhetik, ahogy az ügyfelek tankolnak, hallgathatják az autópálya forgalmának zajait, és a benzin szagától álomba ringatózhatnak. Mindezt 325 svájci frankért (nagyjából 340 dollárért) éjszakánként.

Miért akarja bárki is kibérelni ezt a szállodai szobát? Az egésznek az a lényege, hogy nem is akarják kibérelni. “A pihenés helyett ez az új változat inkább arra törekszik, hogy ébren tartson, és olyan aktuális témákról való elmélkedés helyét kínálja, mint az éghajlat, a gazdaság, a biztonság vagy az egyenlőség” – magyarázzák a Riklin fivérek a honlapjukon. “A világ jelenlegi helyzetét tekintve nincs idő aludni” – teszik hozzá.

A duó, amely Daniel Charbonnier szállodatulajdonossal együttműködve hozta létre az Anti-Idyllic Suite-ot, arra bátorítja a magánszemélyeket, cégeket, iskolákat és egyesületeket, hogy használják a teret “eszmecserére, ötletelésre vagy ötletalkotásra”. A Null Stern Zero Real Estate lakosztályok korábbi iterációi ugyanazokkal a falak nélküli szobákkal rendelkeznek, de festői helyszíneken helyezkednek el.

A Vineyard Suite egy kis úton, egy szőlőtőkékkel teli völgyben fekszik, és varázslatos kilátás nyílik a közeli középkori falura és Saillon tornyára. A 13 000 láb magas Bietschorn-hegy képezi a szoba hátterét.

A Farinet-room egy misztikus dombon helyezkedik el ugyanebben a régióban, a Colline Ardente nevű dombon, amely a világ legkisebb, mindössze három tőkével rendelkező, nyilvántartott szőlőültetvényével is otthont ad. Bár eredetileg egy francia színész tulajdonában volt, a birtok a második világháborús francia ellenállás harcosának és katolikus papjának, Abbé-Pierre-nek a kezébe került. Ő viszont a Dalaï Lámának ajándékozta, aki ma is birtokolja az okiratot. Ez a nullcsillagos hely mára a világjárók zarándokhelyévé vált.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Bayart Suite lakosztály az ugyanazon a dombon található 13. századi toronyról kapta a nevét. Az Ardévaz-hegységgel a háttérben és a Rhône-völgyre nyíló kilátással körülvéve, ez a szoba elszigetelt, ugyanakkor a kényelmi szolgáltatások sétatávolságra vannak.

Bár nem négycsillagos szállodákról van szó, minden egyes Zero Real Estate foglaláshoz “helyi bio-ételekből és üdvözlőitalból álló menü, helyi pékségből származó reggeli péksütemények, a régióból származó friss gyümölcslé, valamint “Modern Butler” inas-szolgáltatása jár”. Ami még ennél is fontosabb, mindegyikhez tartozik egy foglalás a közeli Hôtel des Bains de Saillonban rossz idő esetén.

A lakosztályok, köztük az Anti-Idyllic Suite is, emiatt csak júliustól szeptemberig tartanak nyitva. Foglalni a weboldalukon lehet, bár a pletykák szerint jelenleg 6000 fős várólista van.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb