napi hírmorzsák

Tíz kompakt konyha, amelyekből a lehető legtöbbet hozták ki a tervezők

Nem mindenkinek van helye egy hatalmas konyha kialakítására, ezért ebben a cikkünkben tíz példát kerekítettünk fel, melyekben a tervezők kis alapterületből hozzák ki a lehető legtöbbet. Az egyik legelterjedtebb megoldás az “egyfalú konyha”, amelyben mindent egy fal mentén rendeznek el, de számos más kreatív megoldás létezik a kis zugokban kialakított konyhák kimaxolásához.

Pocket House, Egyesült Királyság, Tikari Works
A Pocket House elnevezésű projekt egy londoni otthon bővítését foglalta magában, mely mindössze 35 négyzetméter. A Tikari Works építészeti stúdió tervezői a kompakt konyhát a fal mentén helyezték el, melyet a fenti tetőablak világít meg. Az Uncommon Projects egyedi gyártású rétegelt lemez szekrényei biztosítják a kényelmes és rendezett tárolást, beleértve a pult fölötti tolóajtós egyeségeket, amelyek mindent elrejtenek a kisebb kütyüktől a dugaszolóaljzatokig.

LIFE mikrolakások, Dél-Korea, Ian Lee
A dél-koreai Szöulban található aprócska lakások kis konyháinak tárolóhelyeit halvány nyírfával szegélyezték. A konyhában rozsdamentes acél mosogató és miniatűr főzőlap található egy kis acél elszívó alatt. A nyírfa polcok közül kettő nyitva maradt, helyet adva a tulajdonosnak a cserépedényeik kiállítására. Ez egyszerű, dekoratív kapcsolatot hoz létre, és megtöri a fa szekrények korszerű kialakítását.

Studio Apartman, Franciaország, Pierre-Louis Gerlier
Faburkolatú ívelt fal díszíti ezt a párizsi egyterű stúdióapartmant. A tervező Pierre-Louise Gerlier egy külön partícióba építette be a konyhát, ahol világos, tavaszi zöld színű szekrények a mosogató és a kis főzőlap felett helyezkednek el.

Casa Mami, USA, a Working Holiday Studio
A nyaralóknak gyakran funkcionális, de helytakarékos konyhára van szükségük, és a kaliforniai sivatagban, a Design Holiday Working Studio által tervezett nyaralóban is erre összpontosítottak. A japán és a skandináv dizájn inspirálta konyhát a letisztultság és a minimalizmus jellemzi. A szekrények és a fiókok furatokkal rendelkeznek a kiálló fogantyúk helyett.

El Camarin, Argentína, IR Arquitectura
A világos, fehér szekrények és polcok könnyű, pihentető hangulatot kölcsönöznek ennek a kis argentin konyhának. A beépített bútorok rengeteg tárhelyet adnak a rácsos erkély melletti kis konyhának. Az étkező kialakításához egy kis asztal kihajtható, az ajtók mögött pedig a hűtőszekrény és a mosógépek vannak elrejtve.

Minimal Fantasy Apartment, Spanyolország, Patricia Bustos Studio
Az egyetlen minimális dolog a Minimal Fantasy Apartmentben a konyha lábnyoma, amelyet a teljesen rózsaszín lakás egyik falához szorosan építettek be. A színes, geometriai formájú szekrények és kék árnyalatú minták szakítják meg a monoton rózsaszínt.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Majamaja, Finnország, Pekka Littow
A Majamaja egy hálózaton kívül elhelyezett kunyhó a finn tengerparton, amelyet Pekka Littow építész készített nyaralóként. Okos helytakarékos trükköket alkalmazott, például lehajtható bútorokat és egy konyhasarkot, amely nyírfa rétegelt ajtók mögé rejthető, ha éppen nem használják.

Brooklyn Loft, Dean Works
Ezt az egykori brooklyni garzonlakást egy multifunkcionális rétegelt lemez köré szervezték át. A konyha egyedi hangulatát a szürke és fehér márvánnyal burkolt felületek alkotják, beleértve a szekrényeket és a munkalapokat. A nyitott polcok régi stílusú vitrinek megjelenését kölcsönzik, és lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy könnyen hozzáférjenek a tányérokhoz és a főzőedényekhez.

Sanwa konyha, Japán, Sanwa
A japán Sanwa márka tervezte ezt az apró konyhát, amely bambuszból készült, különösen a mikroházak számára. Zárt állapotban a konyha kompakt íróasztalként működik. A beépített villanymotor kinyitja a fedelet, hogy teljesen funkcionális konyhává váljon, főzési és mosogatási lehetőséggel, egyetlen egységben. A konyha a márka kompakt konyháinak egyike, melyek többféle kivitelezésben megvásárolhatók.

Tiny Holiday Home, Hollandia, Chris Collaris & i29 Interior Architects
A halvány fa találkozik a fekete fával, egy szobrászati konyhai kialakítást alkotva ebben a holland nyaralóban. A házat úgy tervezték, hogy “térügyileg hatékony” legyen, és minden egyes centimétert kihasználjon. Ez a gardróbszerű konyhában is megmutatkozik, amely az i29 Interior Architects és Chris Collaris által tervezett egyedi magasságú szekrényeket tartalmazza, hogy visszhangozza a ház grafikus formáját.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb