Home / Hírek / Ócsai lakópark / Nulla energiás házakat is építhettek volna ennyi pénzből Ócsán

Nulla energiás házakat is építhettek volna ennyi pénzből Ócsán

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Az állam legluxusabb költségvetésű lakóparkját a legtöbben csak "Ócsai Gettó"-nak hívják.

Ez nagyon szomorú, mert egyrészről ez a hely azért jött volna létre, hogy segítsem a devizahitel miatt bajba jutott családokon, másrészről egy zászlóshajó projekt lehetett volna. ócsai lakóparkA szó szoros negatív értelmében valósult meg a zászlóshajó projekt. Mert valóban több pénzt locsolt el az állam az Ócsai lakóparkra, mintha egy luxus, nulla energiával működő full környezettudatos lakóparkot hozott volna létre. A felépített házakban fatüzeléssel kell fűteni, a tetőtér nem beépíthető, a hőszigetelés a 2000-es évek elején sem lett volna modernnek mondható.

A legnagyobb érdekesség, hogy még a telek sem került semmibe, de így is 2,5 milliárd forintot locsoltak bele a 80 lakásba. Gyakorlatilag 500 ezer forintba került az államnak egyetlen egy négyzetméter ház felépítése.

Azért azt érdemes hozzátenni, hogy ma 270-290 ezer forint négyzetméterenkénti költségből már napelemekkel működő full extrás családiházat lehet építeni.  Ma írta meg a napi.hu, hogy újabb öt ócsai lakóházba költözhetnek rövidesen be a bérlők, majd június közepéig további 20 pályázatot bírál el a Nemzeti Eszközkezelő. Amennyiben sikerül szerződni a nyertesekkel, kitehetik a megtelt táblát az egy éve összesen csaknem 2,5 milliárdból felépített, 80 lakásos lakóparkra. Ócsán nincs munkalehetőség és a busz is kétszer jön ki az új lakóparkba, tehát nagyon nehéz újrakezdeni itt a családoknak az életüket.

Ajánló

Többször olvashattunk az Ócsai lakóparkról, na de most, hogy is áll a helyzet?

Heteken belül megkezdődik annak a nyolcvan lakásnak az építése a leendő ócsai szociális lakóparkban, amelybe ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.