Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

Lakberendezés és stílus

Masquespacio retrofuturisztikus pékségét a folyékonyság inspirálta

A Masquespacio tervezőiroda egy csipetnyi 1960-as évekbeli űrkorszakos retrofuturizmust vegyítve a frissnek és izgalmasnak ható elemekkel, olyan lenyűgöző belsőépítészetet adott ennek a szokatlan pékségnek és kávézónak, amit már csak az esztétika miatt is érdemes meglátogatni.

A szaúd-arábiai Al Khobarban található MO Bakery-t álomszerű levegő hatja át, a víz eleméből merítve az inspirációt, hogy “eltorzítsa a valóságot és megváltoztassa a nézőpontunkat”. Kevés olyan kávézó van, amely ennyire grandiózus lenne, mint ez, magasba törő mennyezetekkel, csillogó ezüstszínű padokkal és hullámokat és fodrozódó folyadékokat idéző installációkkal minden sarkon.

A MO Bakery tulajdonosai kezdettől fogva tudták, hogy olyan teret szeretnének, amely a pékárukat a show sztárjaként mutatja be, kiemelve őket, mint értékes ékszereket egy vitrinben. A Masquespacio a vizet választotta témaként, miután rájöttek, hogy ez az egyik fő összetevője mind a pékáruknak, mind a kávénak, és a teret három különböző területre osztották, amelyek mindegyike a sütés és a kávéfőzés folyamatának különböző fázisát képviseli.

Az első zóna a folyékony állapotnak van szentelve, ahol a víz hatására kezd összeállni a tészta. Ezután következik a bárzóna, ahol egy hatalmas, homokfúvott üvegcsövekből készült vízesésszerű installáció lebeg a fejünk felett. A bár elülső részén található a “szilárd állapotú” zóna, ahol jeget ábrázoló lámpák vannak. A harmadik zóna a “gázállapot”, ahol tűzlámpák sora jelképezi azt a pillanatot, amikor a tészta megsül a sütőben.

Az egész belső térben az alacsony nyugágyaktól a magas zsámolyokig terjedő egyedi ülőalkalmatosságok kényelmes kilátópontokat kínálnak, ahonnan az egészet szemügyre vehetjük. A különböző fémbevonatok úgy lettek kialakítva, hogy tükörképeket hozzanak létre, amelyek a tárgyak vízen keresztül történő megtekintésekor fellépő torzulást utánozzák. A tér léptéke arra ösztönzi az embereket, hogy egy ideig maradjanak, bámuljanak mindent, és szívják magukba a pékség termékeinek illatát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Másrészt a világítás teljesen szabályozható RGB-világítást foglal magában, hogy olyan hangulatokat állítson be, amelyek a teret más státuszba alakíthatják át, képesek egy “másik teret” képviselni egy téren belül, kampányokban, elköteleződésekben vagy beszélgetésekben, amit a tér krómozott szövetekben, asztalokban és gömbökben való tükröződései is kibővítenek [amelyek] az optikai fúzió egy másik szintjét hozzák létre” – mondják a tervezők. “Ez a tér nem szilárd. Cserélhető és dinamikus, követve a márka mondanivalóját. Üdvözöljük az új hangulatmárkázásban.”

Ilyen hangulatos dekorációval és világítással a MO Bakery szinte olyan, mintha egy bár vagy éjszakai klub lenne, nem pedig egy nappali kávézó. A MO Bakery ki akart tűnni a konkurenciától, és valószínűleg nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel az ötletes belső kialakítással sikerrel tették ezt.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb