Home / Hírek / Magyarország Európa legrosszabban teljesítő lakás és házépítő országa

Magyarország Európa legrosszabban teljesítő lakás és házépítő országa

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Magyarországnál csak Portugáliában épül kevesebb új családi ház és lakás az EU-ban.

Az Deloitte elkészítette az EU 19 országának adatai alapján, az 1000 főre jutó új átadott lakás és családi ház  mutatót. Magyarországnál kizárólag Portugália teljesít rosszabbul, mindenki más megelőzi hazánkat.

Az is kiderül a tanulmányból, hogy Magyarországon több mint 7,6 év átlagfizetést kell félretenni egy 70 m2-es új lakás vásárlásához, ez a szám Csehországban 6,9, Lengyelország tekintetében 7 évet jelent. A legmegdöbbentőbb, hogy a drágább lakására ellenére Németországban 3,3 év átlagkeresete elegendő egy lakás megvásárlásához. A legrosszabb helyzet az Egyesült Királyságban van, ahol 10 évig kell izzadni egy új lakás megvásárlására.

Magyarországon a lakás négyzetméter árakat 1000 euróval, Németországban 2000 euró felett, az Egyesült Királyságban 5000 euróval, Csehországban 900 euróval kalkulálták.

A Deloitte idén új vizsgálati fókusszal is bővítette az Ingatlan Indexet, azt vizsgálva, hogy az adott országokban mekkora új ingatlant lehet az adót és illetéket nem számítva 200 000 euróért venni. Ezért az összegért Oroszországban lehet a legnagyobb, átlagosan 276 négyzetméteres ingatlant venni, míg a Magyarországon 196 négyzetméterest, Portugáliában 194 m2-es, ezzel szemben az Egyesült Királyságban 39 m2-es, Németországban 97 m2-es, Csehországban 105 m2-es lakóingatlanra elegendő.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

A tanulmány szerint 2015-ben átlagosan 2,8 befejezett lakás jutott 1000 lakosra, 2014 után 2015-ben is Oroszországban regisztrálták arányaiban a legmagasabb értéket, 7,5-öt.

Megdöbbentő, hogy Oroszország 1000 lakosára 7,5 új lakásépítés jut, addig Magyarországon ez a szám 100 lakosra vetítve: 0,8 befejezett lakást és házat jelent!  🙄 

Ennél rosszabb mutatót csak Portugália volt képes produkálni az 1000 főre jutó 0,7 darab átadott lakásával.

Az EU-ban 1000 lakosra nézve 485,1-ről 486,5-re nőtt a lakóingatlanok száma, így 244,3 millió lakás van az Eu összes lakója számára.

Hazánkban 1000 lakosra összesen 2014-ben 446 lakás jutott, ez 2015-ben 448 lakásra emelkedett. Ebből is látszik, hogy 8%-kal rosszabbul állunk, mint az EU átlaga az 1000 főre jutó lakásszámot illetően.

A legtöbb ingatlan a Portugálok és a Spanyolok kezében van, ha az 1000 főre jutó lakásszámot nézzük. családi ház építés

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Szerkezetkész családi ház akció

Rendeljen most szerkezetkész családi házat cégünktől. Szerkezetkész családi házat cégünk most akár két hét alatt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.