Modern és luxus házak

Kínai cukordarálóból lett luxus hotel

Az új kínai szálloda óriási népszerűségnek örvend a nemzetközi vendéglátóiparban lenyűgöző dizájnja és gyönyörű környezete miatt. Az Alila Yangshuo szálloda Kína déli részén, Guangxi régióban található, egy korábban cukorgyárként üzemelő épületben, amely éles karszt által körülvett drámai völgyben helyezkedik el. Az 1960-as években jellegzetesen ipari stílusban épített malom, tégla és szerkezeti acél felhasználásával, lebontás helyett egy második életre tett szert a szállodai helyiségek kibővítésével és a meglévő struktúrák felújításával, átrendezésével.

A komplexumot a Vector Architects tervezte, a Horizontal Space Design belsőépítészeti céggel, illetve Ju Bin belsőépítésszel együttműködve, amely két, már meglévő elemből áll – a malomépületekből és az ipari acél tárolókból, valamint számos új épületből, amelyek egyértelműen kontrasztban állnak, elkülönülnek a környezetüktől. A meglévő építészet imitálása helyett az építészek azt a döntést hozták, hogy a kiegészítő épületeket megépítésekor alkalmazott anyagpalettával azok teljesen megkülönböztethetők legyenek, ezzel kiemelve az eredeti szerkezetek szépségét. A felhasznált építőanyagok textúrája hasonló az eredeti malomépületekben használt téglák textúrájához, ám természetüknél fogva kortárs stílusúak, ezzel egy újabb réteget adva a hely már amúgy is gazdag történetéhez.

Az új épületek formája és szerkezete hasonló a meglévőkhöz, hatalmas, mély esésű tetőszerkezetek, és masszív gerenda falak felhasználásával. Falaik nagy részben perforált betonblokkokból készültek, lehetővé téve a napfény beáramlását, és az épület egyedi kivilágítását. Az új kiegészítések elsősorban vendégszobákat foglalnak magukban.

A malomépületeket és a vendégszobákat csodálatos kertek hálózata veszi körül, amely lenyűgöző hátteret biztosít a komplexumnak. Ezt a külső cirkulációs rendszert tükrözi a belső rendszer, amely folyosók sokaságából áll, és a vendégeket meglepő terek sorozatán vezeti keresztül, amelyet az építészek „barlangoknak” neveznek. Ezek a területek a látogatók számára lenyűgöző kilátást nyújtanak a környező hegységekre, és segítenek kapcsolatot létesíteni a lélegzetelállító tájjal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


A volt malom talán az egyik legintenzívebb átváltozása az úszómedence hozzáadása, amelyet egy ipari rácsos oszlop- sorozat által körül határolt nyers beton platformra helyeztek. Egy ragyogó, magával ragadó hely a kikapcsolódásra. A kínai ipar hatalma szinte áthatolja ezt az inspiráló környezetet. A projekt sikere abban rejlik, hogy az építészek miként tudták ötvözni a régit és az újat, hogy valami ismerős és mégis váratlan dolgot alkossanak. A malomban ez megtapasztalható a gondosan átgondolt pillanatok szépségében, amelyek a gyönyörű tájban kontextusba helyezik az építészetet és annak történelmét- múlt és jelen.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb