napi hírmorzsák

Kelly Wearstler virtuális garázst hozott létre LeBron James elektromos Hummerjének (VIDEÓ)

Kelly Wearstler amerikai belsőépítész egy virtuális garázst tervezett a sivatagban, amelyet LeBron James kosárlabdázó elektromos Hummerjének szánt.

A kaliforniai modernista építészetről és a híres Joshua Tree éteri tájáról inspirálódva, a villa-garázs hibridet Wearstler a Hummer elektromos modelljének bemutatására tervezte, James LeBron számára, aki a Hummer EV nagykövete.

A garázs megtervezésére Wearstlernek a virtuális tervezés iránti fokozott az érdeklődés adott ihletet, és az utóbbi időben a digitális műalkotások több nagy jelentőségű eladása, köztük az első NFT által támogatott digitális ház, amely félmillió dollárért kelt el. “Azt hiszem, minden eddiginél jobban kezdjük látni a virtuális művészet és a design értékét” – mondta Wearstler.

Amellett, hogy stúdiója számára a virtuális tervezés egy új mérföldkőnek számított, a fizikai díszlet építésével szemben, az szintén környezettudatosabb döntés volt. “A CGI a tervezés egyik legnagyobb eszköze, és sok szempontból fenntarthatóbb lehet. Ezeknek a virtuális belső tereknek a minősége olyan magas, hogy kezdi határát veszíteni a virtuális és a valós között” – tette hozzá.

A virtuális belső tér 40 másodperc hosszúságú videofelvétele egy sivatagi tájon haladó elektromos autót mutat be, amíg egyenesen a futurisztikus épület bronz kapuihoz ér. A kapuk mellett egy szenzor által vezérelt lámpákkal ellátott kanyon stílusú csatorna vezeti az autót a földalatti parkolóhelyre. Ezután egy felvonó platform egy kör alakú nyíláson keresztül felemelkedik az autóval, és a nyílt terű nappali közepére transzportálja azt.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A virtális teret valódi Wearstler által tervezett bútorok, mint például az Echo pad és a Monolith kisasztal töltik be. A többi darabok többek között tartalmazzák Erik Olovsson Willy Guhl és Jan Ekselius Etcetera által tervezett berendezéseket. Wearstler ötvözte az építészeti stílusokat, a brutalizmus és a modernizmus és a futurisztikus elemeit.

“Nagyon szerettem volna, ha az összképnek egyfajta retro-futurisztikus hangulata van, amely Kalifornia szabadszellemiségére utal. Az 1960-as és 70-es évek egyik legismertebb sci-fi filmjei inspirálták a projektet, mint például Ridley Scott Alien és Stanley Kubrick 2001: Space Odyssey című filmje. Az építési formatervezést Kalifornia modernista építészete, különösen John Lautner Palm Springs-i háza, valamint a Hummer EV kialakítása befolyásolták.” – mondta a tervező.

A Hummer EV a GMC első elektromos járműve. A márka “szuperautóként” jellemzi, mivel az elektromos autó bámrilyen terepen és akár átlós irányban is képes közlekedni. Mára, a hasonló “élhető garázs” projektek a luxusjárművekkel dolgozó tervezők új trendjének részévé vált. David Adjaye például nemrégiben öt Aston Martin-témájú rezidenciát tervezett New York 130 William felhőkarcolójához.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb