napi hírmorzsák

Kalapszerű tető koronázza a vietnami The Kaleidoscope iroda- és szállásépületet

Az Inrestudio építésziroda a vietnami Quang Binh tartományban egy bányavállalat számára készített irodaházat és lakóépületet, amely kúpos betontetővel és minden oldalról nyílásokkal rendelkezik. A “The Kaleidoscope” névre keresztelt épület a Hoang Long Mineral által üzemeltetett szomszédos létesítményben dolgozó alkalmazottak számára biztosít munkaterületet és szállást.

Az épület egy domb és a tenger között helyezkedik el egy távoli területen, amely a száraz évszakban forró szeleknek, monszun idején pedig tájfunoknak és árvizeknek van kitéve. A Ho Si Minh-városban működő Inrestudio azt tűzte ki célul, hogy a szélsőséges időjárás idején is kellemes környezetet teremtsen a személyzet számára, amelyben élhetnek és dolgozhatnak, miközben több irányba is kilátást biztosít számukra, mintha egy kaleidoszkópon keresztül néznének.

“A projekt célja, hogy a zord trópusi éghajlattal szemben védett teret hozzon létre, és különböző építészeti eszközökkel fokozza a felhasználó kapcsolatát a természettel” – magyarázta az Inrestudio.

A The Kaleidoscope betonszerkezetű, nagyméretű kúpos tetővel rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy a nón lá-ra – a vietnami kalap egy típusára – hasonlítson, amelyet hagyományosan a földművesek viselnek. A kétrétegű tető szigeteli az épületet a naptól, míg a meghosszabbított eresz árnyékolja a homlokzatokat, és megakadályozza, hogy az eső elérje azokat. Ez lehetővé teszi, hogy az ablakok még heves felhőszakadások idején is nyitva maradjanak.

A homlokzatokon található perforált téglafalazatok lehetővé teszik, hogy a szellő természetes módon szellőztesse az épületet, és a belső felületeken folyamatosan változó fény- és árnyékmintákat hozzon létre. Az Inrestudio a projekt alaprajzát háromszög alakú helyiségek sorozataként tervezte, amelyek kifelé nyílnak, belül pedig szűkülnek. Ezek egy nyitott teret vesznek körül a földszinten és egy barlangszerű központi irodát a földszinten.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A hét háromszög alakú térben privát terek találhatók, köztük négy fürdőszobás hálószoba és egy tárgyalóterem a földszinten. A felső szinten lévő egyenértékű terek további két hálószobának és magánirodáknak adnak helyet. A háromszögek közötti terek olyan közös kényelmi funkciókat foglalnak magukban, mint az étkező, az előadóterem és a tárgyalóterem a földszinten, valamint a közlekedő és nagy erkélyek az épület két végén.

Gondos figyelmet fordítottak az épület világítására, hogy az megfeleljen a dolgozók igényeinek nappal és éjszaka egyaránt. Az alkonyat beálltával a lágy megvilágítás biztosítja a lakókörnyezet hangulatát, és korlátozza a természeti környezetet érintő fényszennyezést.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb