Home / Kiemelt / Homlokzati hőszigetelés mesterfokon Premium TB rendszerrel

Homlokzati hőszigetelés mesterfokon Premium TB rendszerrel

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A hőhídmentes homlokzati hőszigetelés örök feladatmegoldás elé állítja a kivitelezőket. Ezért bemutatunk egy igazán korszakalkotó homlokzati hőszigetelési megoldást.

A rendszer lépcsőzetes kialakítású grafitos polisztirol táblákból készül, mely biztosítja a hőhídmentes egymás mellé illesztést, szemben a hagyományos polisztirol szigeteléssel.

Premium TB homlokzati hőszigetelő rendszer

Lépcsős élkiképzésű grafitos polisztirol hőszigetelő táblák
Lépcsős élkiképzésű grafitos polisztirol hőszigetelő táblák

Hőszigetelés mesterfokon Premium TB rendszerrel

A Premium TB rendszer egy új koncepción alapuló megoldás hőhídmentes homlokzati hőszigeteléshez. A rendszer lényegesen eltér a jelenleg alkalmazott rendszerektől. A legjelentősebb eltérés a szerelési sorrenden alapul: - először dübelezzünk, majd utána ragasztunk. HOGYAN? No, ez az. Itt a megoldás: A megoldás a Premium TB hőszigetelő rendszer alkalmazása WP_20160719_12_49_49_Pro_IMG_2980_resize Előnyei:
  • Kitűnő dübelezési rendszer, a dübelek fémből készülnek, nagy a terhelhetőségük.
  • Biztonságos a dübel falba való csatlakozása.
  • Könnyen pozicionálható a hőszigetelő tábla
  • Gyors és egyszerű a szerelés
WP_20160802_12_08_56_Pro_resize A Premium TB rendszer elemei: 1. Formahabosított EPS hőszigetelő tábla, lépcsős élképzéssel és süllyesztett dübel fészkekkel, átmenő központi furatokkal. A tábla alapanyaga lehet a szokásos fehér EPS, grafit tartalmú EPS, színes, vízlepergető anyaggal bevont EPS, lábazati hőszigetelés.
  • Tábla méret 1200x600x80-300 mm.
  • A tábla felülete körkörös labirintus kivitelű.
  • Állítható rögzítő dübel. Nagy teherbírású, rozsdamentes fémből készül. Három részből áll: a menetes szárból, tányérból és a rögzítő anyákból. A menetes szár max 6 mm átmérőjű, mindkét végén menettel ellátva, tábla vastagsághoz gyártva.
  • A tányér rozsdamentes, max 1 mm vastagságú, 80 mm átmérőjű korong, a közepén egy max 6 mm átmérőjű furattal a menetes szár illesztésére, és egy injektáló furattal. Rögzítő anyákkal a menetes szár és a tányér összeszereléséhez.
  • A beütő dübel egy nagy teherbírású, 6 mm átmérőjű menetes szár fogadására alkalmas, min. 50 mm hosszúságú műanyag dübel. (Könnyűszerkezetes házakhoz famenetes csavar alkalmazható)
  • Hőhídmegszakító – lezáró EPS korong a süllyesztett dübelfészek lezárásához.WP_20160720_12_49_50_Pro_resize

A Premium TB rendszer előnyei:

1. Kiváló minőségű homlokzati hőszigetelés létrehozása 2. Hőhídmentes szerelés 3. Biztonságos, nagy teherbírású dübelezés 4. Biztonságos, gyors ragasztás 5. Gyors és egyszerű szerelés, kivitelezőbarát technológia 6. Költségcsökkentő A rendszer létrehozásának legfőbb célkitűzése az előzőleg felsorolt előnyök mellett a kivitelező szakemberek maximális ragaszkodása a Premium TB rendszerhez. A Premium TB rendszer ragasztóanyaga poliuretán ragasztó, de ragasztható más oldószermentes ragasztóval is. Kihasználva a PU ragasztó hatalmas előnyét a cementbázisú ragasztóval szemben a továbbiakban erre koncentrálunk. Mivel a folyamat a beütő dübelek behelyezésével kezdődik, a szerelő egyértelműen látja a falba fúrt fogadó lyukat, mielőtt beüti a dübelt, ha szükséges használhat kétkomponensű ragasztót a dübel rögzítésére. Nagyon fontos, hogy a beütődübelek tökéletesen illeszkedjenek a falba. Ez már fél siker! Az állítható rögzítő dübel legfontosabb funkciója a nagy teherbírású biztonságos rögzítés, ezért készül fémből. A rögzítő dübel menetes szára roppant könnyen és egyszerűen behajtható a beütődübelbe, ahol kiválóan kapaszkodik. Az állítható rögzítő dübellel tökéletesen pozicionálhatjuk az EPS táblát a mentes szár ki illetve befelé hajtásával. A kivitelező szakember az úgynevezett száraz szerelést viszonylag gyorsan és egyszerűen elvégezheti. A száraz szerelés után az injektáló nyíláson keresztül a félig bedugott műanyag csövön keresztül beinjektáljuk a PU ragasztót. Az injektálandó ragasztó mennyisége függ a fal egyenlőtlenségétől és a kívánt ragasztási felülettől. Az injektálási idő 1-3 mp. A leírt módszerrel optimalizálható a felhasznált ragasztó mennyisége: 800 ml PU ragasztó 7-10 m2 felületre. A PU ragasztó duzzadása lassan kitölti a fal és az EPS tábla közötti pozícionálandó részt, valamint elősegíti a dübelek körüli támaszték tökéletes kialakulását. A ragasztó injektálását célszerű folyamatosan a már száraz szereléssel felszerelt táblákon végezni. Az EPS táblákat ezután, finombeállításnak vetjük alá, vízmérték, zsinór felhasználásával, az állítható rögzítő dübeleken elhelyezett csavaranya segítségével. Az állítást célszerű a tábla közepén elhelyezett dübellel kezdeni. A finombeállítás 10-15 percig végezhető a hab megszilárdulásáig.
WP_20160801_13_06_50_Pro_resize
Hosszabb idejű purhab befúvás ragasztási eredménye
WP_20160801_13_07_29_Pro_resize
Rövid idejű purhab befúvás ragasztási eredménye

Ha homlokzati hőszigetelés előtt áll, keresse kollégáinkat és segítünk a profi megoldásban.

A Prémium TB hőszigetelő lapok versenyképesek a normál polisztirol szigeteléssel, de attól sokkal többet nyújtanak a méretpontosság, a gyorsaság és a még jobb hőszigetelés tekintetében. Természetesen kizárólag a homlokzati hőszigetelő Prémium TB grafitos polisztirol rendszer is megvásárolható cégünktől. !!! Szabadalmi oltalommal védett termék !!!

Ajánló

Családi ház építés – Drón fotók

A Kp Sales House Kft kiemelten energiatakarékos családi ház tervezéssel, valamint házépítéssel foglalkozik. Amennyiben családi ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.