Hírek

Hol érdemes nyaralót építtetni vagy vásárolni?

Hazánkban az időjárás szeszélyessége miatt áprilistól-szeptemberig érdemes abban gondolkodni, hogy nyaralónkban töltjük a szabadidőnket. 

Sajnos ebben az időtávlatban is sok esős, viharos nap van. Ezért a nyári szünetben a 2-3 hetes nyaralásunkat megkeserítheti akár fele időben is az időjárás. Ha ez történik, akkor oda a szabadságunk nagy része és a pihenésünk sem lesz felhőtlen.

Akkor hol érdemes nyaralót vásárolni? Ennek néztünk utána.

Hazánkhoz legközelebb található nyaralóövezet Horvátország is hasonló időjárási paraméterekkel rendelkezik. Attól függetlenül, hogy éghajlata sokkal mediteránibb, előfordulhat, hogy 5-10 napon keresztül esik az eső akár a főszezonban is, arról nem is beszélve, hogy a Horvátországi autópálya költsége nagyon magas, így az üzemanyagköltség duplájával kell kalkulálnunk az utazásnál. A tulajdonjog bejegyzések már biztonságosabbak, mint a pár évvel ezelőtti állapot volt, amikor több tulajdonos is örülni szeretett volna a tulajdonának, de kiderült, hogy több személynek is eladták az ingatlant. Az ingatlanárak eléggé magasak, annyira nem mérséklődtek az árak a válság hatására, mint nálunk.

Görögország és Törökország nem közelíthető meg autóval, ezért ott a repülőúttal kell kalkulálni. Jó esetben ez olcsóbb lehet, mint a Horvátországi utazási költségünk. Az ingatlan árak a padlón vannak, olcsón lehet használt nyaralót, vagy új házat építeni.
A kérdés persze, hogy mennyire jó befektetés egy Görög vagy egy Török ingatlanberuházás akkor amikor Görögország már kifelé igyekszik az Eu-ból és maga az ország össze sem hasonlítható azzal, melyet egy évtizeddel ezelőtt megtapasztalhattunk. Nagyon magasak az árak a napi élelmiszerektől kezdve az üzemanyagig. A Törököknél pedig procedúrás az ingatlanszerzés, nem átlátható a tulajdonjog bejegyzés. Egyszóval a jogi helyzet elég balkános.

Spanyolország elég messze van, itt csak repülés jön általában számításba. A repjegy olcsó, ha előre váltunk jegyet egy-két hónappal, akár 10 ezer forintból is meglehet úszni egy főre az utazási költséget.
Az ingatlan árak soha nem látott alacsony szinten vannak, tehát értékemelkedésük várható a közeljövőben. Sok esetben olcsóbban eladóak a házak és lakások, mint a bekerülési költsége volt.
Az ingatlanszerzés egyszerű és biztonságos. Ha pedig nem tartózkodunk a nyaralónkban, akkor jó eséllyel 4-5 hónapon keresztül ki tudjuk adni baráti – ismerettségi körben, illetve ingatlanos segítségét kérve.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ha igazán jó helyet keresünk, ahol garanciát lehet kapni az időjárásra, akkor a Kanári-Szigetek a jó választás. Itt valóban 365 napig tart a tavasz-nyár párosítása. Garantáltan: 20-30 fok között vana  hőmérséklet egész évben. Évente 15-20 napon keresztül előforduil ennél melegebb is. A tavalyi évben kétszer esett az eső, tehát az időjárás a világon itt a legideálisabb.
4-5 órás közvetlen vagy 6-10 órás átszállásos utazással kell számolni. Ha időben foglalunk, akár 25-35 ezer forintból egy oda-vissza jegyet ki lehet hozni.
Teljes jogbiztonság van, mivel az Európai Unio része.
Bankhitelt 20-25% önerőtől, vagy még kevesebb önrésszel is igénybe lehet venni.
A kamatok 3-4% körül mozognak.
Az ingatlan árak soha nem látott mélyponton vannak, most érdemes befektetni egy kész vagy egy újonnan építendő lakásba, villába.

Spanyolországban és a Kanári-Szigeteken belül vállaljuk, hogy keresünk Önnek megfelelő lakást, vagy telket, megtervezzük a házat, engedélyeztetjük és két hónap alatt kulcsrakész állapotban átadjuk Önnek.

Önnek nem kell külön ügyvédet, közjegyzőt fogadni, mi biztosítjuk ezt a jogügylet lezárásáig. Tenerifén vállaljuk a vásárolt vagy épített lakás bérbeadását és üzemeltetését, mivel cégünk Tenerifén is rendelkezik székhellyel.

Ha bármilyen kérdésben segíthetünk, kérem írjon a kapcsolat menüpontban található űrlapon számunkra, vagy keressen a 06 20 777 51 77-es telefonszámon. 

 

 

 


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb