napi hírmorzsák

Hangulatos belső kertekként funkcionálnak a különálló szerkezetek közötti rések

A Fragmentos építészeti cég által tervezett Comporta 10 rezidencia a portugál Comporta faluban, egy fenyves erdővel körülvett enyhén lejtős telken épült.

A mediterrán rezidencia a hosszúkás medence körül elrendezett különálló egyemeletes, lapostetős szerkezetekből áll. Az egyes térfogatok különböző orientációval rendelkeznek, ami részben nyitott kültéri járatokat hagy maguk között, hangulatos belső kertekként, és pihenőhelyekként funkcionálva. Az építészeti forma a régióban jellemző hagyományos Comporta stílusra utal egy kortárs megközelítésbe helyezve azt. A rezidencia külső esztétikáját a helyszín tipológiája, a természeti táj és a fehér homokos dűnék határozták meg.

A bal oldalon lévő szerkezetek a közös helyiségeket, a nappalit, az ebédlőt és a konyhát tarlamazzák, melyek üveg tolóajtókon át csatlakoznak a kültérhez. A másik oldalon lévő szerkezetekben öt hálószoba és fürdőszoba található. A belső terekben a fehér dominál, fa részletekkel, mely a rezidenciát körülvevő természetre helyezi a vizuális hangsúlyt.

Forrás: www.archdaily.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb