napi hírmorzsák

Formatervezési remekmű: az X+Living kaleidoszkóp- szerű könyvesboltjai

Manapság a digitális megjelenítési eszközök megnehezíthetik, hogy meghatározzuk, hogy a formatervezés valóságos-e vagy csak egy koncepció. A rendkívül pontos megvilágítástól kezdve a legfinomabb textúrákig bármi reprodukálható a modern számítógépes programok segítségével, és az eredmény nagyon meggyőző lehet. Tehát érthető, ha első ránézésre szkeptikusan megkérdőjelezed, hogy az X + Living kínai építészeti cég projektjei valóban igaziak-e.

Különösen igaz ez a cég látványos könyvesboltterveire, amelyeket a Zhongshuge lánc különböző üzletei számára készítettek. A “dobozon kívüli” kreatív gondolkodásával, a Li Xiang által alapított cég állkapocs-leejtő projekteket alkot, amelyeket gyakran váratlan vizuális technikák hozzáadásával tesznek különlegessé, mint például a tükrök megfelelő pozícionálása.

Egyik híres projektjük, a Zhongshuge Chonquing a lánc egyik könyvesboltja, amelyet 2019-ben terveztek. A Yangjiaping városában, a Zodi Plaza harmadik és negyedik emeletén található könyvesbolt telis-tele van “lámpabúra” alakú könyvespolcokkal. Az üzlet lépcsői létraként is funkcionálnak a magas könyvespolcokhoz. A tükrözött mennyezet szürreálisan megduplázza a már amúgy is elképesztő szoba méretét. A hely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megpihenjenek a polcok menti lépcsőn, és belemerüljenek a könyvekbe és a gondolataikba.

Egy másik elképesztő projektjük a Zhongshuge Minhang könyvesbolt Sanghajban, ahol hasonló effektusokat használtak, különböző vizuális trükkök felhasználásával. A belső tereket egy búgócsiga inspirálta, és a hatás annyira jól sikerült, hogy amikor először besétálsz, a szoba enyhén megszédíthet. A cég számára „a búgócsiga az egyensúlyt képviseli a centrifugában.”.

A Zhongshuge Guiyang könyvesboltban kissé organikusabb megközelítést alkalmaztak, ahol a csavarodó görbék olyan hatás keltenek, mintha egy óriási hordó belsejében lennél, amely tele van könyvekkel. A formatervezést egy barlangban lebegő hajó inspirálta, a tükrözött padló a fényvisszaverő víz megjelenését imitálja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Zhongshuge Hanzhou az üzletlánc játékos megjelenésű boltja tartalmaz egy szürreális gyermek- olvasási területet, és egy ezzel kontrasztos minimalista tiszta fehér szobát. Az X + Living ezt az alaprajzot két részre bontja: a “könyvekből álló erdő” a fehér szoba “mennyei, égszerű” atmoszférájának szomszédságában. Ez az egyik régebbi könyvesbolt-formatervezésük, és érdekes megfigyelni, hogyan alakult a stílusuk az idő múlásával.

Forrás: www.dornob.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb