Lakberendezés és stílus

Ez a vad David Bowie-ihlette londoni lakás büszkévé tenné a néhai énekest

Minden idők egyik legnagyobb rock and roll ikonja előtt méltó módon tisztelegni nem könnyű feladat, de Sophie van Winden és Simone Gordon a londoni Owl Interior Designtól kiálltak a kihívás elé. A duót egy meg nem nevezett (de nyilvánvalóan nagyon híres) brit énekes kereste meg, hogy merítsenek ihletet a legértékesebb tulajdonából: magáról a Csillagemberről készült portréból, a Ziggy Stardust korszakából.

A meg nem nevezett énekes egy három hálószobás lakást vásárolt egy 25 emeletes Foster + Partners komplexumban a Temze folyó partján, és bár csodálatos kilátással rendelkezett, alapvetően egy üres lap volt, tele bézs felületekkel. Azt szerette volna, ha a belső terek magával ragadóbbak lennének, mint a város odakint, tökéletes helyszínt biztosítva a mozgalmas, emberekkel teli partiknak. A másik otthonától, egy vidéken található, átalakított pajtától is lényegesen eltérőnek kellett lennie.

A műalkotás, amely maga is Bowie arcának szűk közelképe, egy kollázs stílusú portré, fazettált geometrikus hatással. A kék és az arany lágy tónusai, valamint a sötétvörös haj adta meg a hangulatot és a tér alap-palettáját. Bár az inspiráció a retro, a tervezők mégis azt akarták, hogy a lakás korszerűnek tűnjön, ezért a régi fapadló kiszakításával kezdték, és marmoleummal, egy környezetbarát, természetes anyaggal helyettesítették, amely könnyen tisztítható. Ezt az új felületet egyedi minta borítja, fekete és halványkék formák táncolnak a törtfehér háttéren.

“A megbízás nyitott és kalandos jellege lehetővé tette a színek és a formák merész használatát” – magyarázzák a tervezők. “A szoborszerű, áramló formák az építészet ívelt vonalait tükrözik, míg az egyedi készítésű darabok, mint például egy korallszínű italszekrény, a meglepetés pillanatait adják. Az élénk dizájnnyelv az egész lakást áthatja, beleértve egy csillogó flitteres WC-t (diszkógömbökkel kiegészítve), amely David Bowie ‘Let’s Dance’ című dalát játssza hurokban”. – tették hozzá.

Egy ilyen excentrikus fürdőszobával a lakás többi részének is rendelkeznie kellett a maga gyönyörködtető elemeivel. Ezek váratlan formák és színek formájában jelentkeznek, mint például a háromszög alakú könyvespolcok a nappaliban, egy grafikus szőnyeg és az új konyhai csempe merész rácsmintával. A merész geometriai minták gyakorlatilag mindenhol megtalálhatók az otthonban, beleértve a hálószobák tapétáit, függönyeit és fejtámláit, egy sor egyedi fekete-fehér szekrényajtót és további faliképeket.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A fő hálószoba is nagyon nehéz forma volt” – teszi hozzá Gordon. Az ágy foglalja el a szoba alapterületének nagy részét, ezért a tervezők egy egyedi fejtámlát kereteztek közvetlenül a falhoz. “Íve a szoba formáját tükrözi, akárcsak az éjjeliszekrények”. Mindkettő gazdag, mélyvörös színű, mivel a monokróm mindig összehoz egy helyiséget” – magyarázza.

A túlméretezett zöld bársony kanapé egyedi darab, akárcsak az étkezőasztal, amelyet Noom Gropius székei vesznek körül, a narancs narancsos árnyalatában. A bárszekrény belseje is ezt a színt idézi egy kicsit lágyabb árnyalatban. Az olyan vidám formák, mint a Sella Concept Ladies Pond székei a “Jesmonite” kékesszürke árnyalatában, az absztrakt szobrászati hangulatot viszik végig minden helyiségen.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb