napi hírmorzsák

Építészeti inspiráció: régi parasztházból lett luxus villa

A természetes kő és a tölgy hozza vissza a fényt egy régi parasztházba, melyet a Pablo Muñoz Payá Arquitectos újított fel.

Az intenzív mediterrán fényben és az olajfákkal körülvett házat elnézve nem meglepő, ha egy család úgy döntött, hogy vidékre költözik. Ez a projekt a mediterrán építészet lényegét tiszteletben tartva igyekezett kielégíteni kívánságaikat. A szabályozási követelmények miatt csak a meglévő ház felújítása volt lehetséges, a ház alapterületének bővítése nélkül. A ház kerületének megváltoztatása nélkül a vastag, átláthatatlan falakat megnyitották, ami a tágasság és a könnyedség új érzetét kelti.

A meglévő tetőt a régi tárolóhelyiség fölé meghosszabbították, megőrizve a kerámia nyeregtetőt. Ezáltal egy új, a régi házbelsőnél magasabb, világos tér jön létre. A nappali, az étkező és a konyha egy közös térben helyezkedik el. Egy nagy ablak kihasználja az északi tájolást, amely megvédi a közvetlen napfénytől, továbbá a ház régi alacsony mennyezetével ellentétben a projekt három lépcsőfokkal csökkenti a nappali területét, így nagyobb magasságot nyer ezen a területen.

A mennyezeten az új tető lehetővé teszi, hogy a régi álmennyezetet új hangelnyelő faburkolattal bővítsék. Egy háromszög alakú fazetta geometrizálja ezt az új nyílást, és exponenciálisan növekszik a tető tetejéig. Ez nemcsak megduplázza a természetes fény bejutását, hanem modern és kifinomult megjelenést is kölcsönöz.

A természetes tölgyfa minden melegséget megad a felújításnak, a mediterrán fény aranyló ragyogásával kombinálva. Ugyanezt a tölgyfát használják a konyhában is, így egységesítve a ház e központi terének tónusait, de alkalmazkodva a különböző felhasználási módokhoz. a nappali hangulatos lesüllyedése előtt a magasságban úszómedence bukkan elő, amely úgy árad, mint egy szökőkút, amelyből a víz soha nem szűnik meg csordogálni. A medence felé vezető utat elegáns emelvények kísérik, amelyek a vízfüggönyig emelkednek, ami kulcsfontosságú eleme annak, hogy a kertnek hangjával nyugalmat adjon.

A medence körül megmentették a régi házat kiszolgáló, leromlott állapotú falusi építkezéseket. Ezeket a kis épületeket az új tornác tagolja, egy tömör fa lécekből álló szerkezet, amely a telek bejáratától fogadja a látogatókat. Ez az új szerkezet végigvezeti őket az ezen építmények által létrehozott átjárón, amíg el nem érik a nappali nagy ablakát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az olyan természetes anyagok, mint a fa és a száraz kő – amelyet a homlokzat egyes részein és a medence fölött hagyományos kőműves technikával fektettek le – lehetővé teszik, hogy a ház harmonizáljon a környezetével. A hagyományos építészet visszanyerésének módja, amely kényelmesebbé és világosabbá teszi az életet.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb