Lakberendezés és stílus

Építészeti inspiráció: az anyag, a geometria és a tér harmóniája – görbék, szögek, tömör és üres terek komplex játéka

A Horma Estudio egy szokatlanul egyedi sziluettel rendelkező családi házat hozott létre Puerto de Sagunto településen, Spanyolországban. A Casa DM klasszikus ibériai színek és anyagok jellemző palettáját, fehér mészvakolattal és terrakotta színű cserépfedéssel, az ezzel ellentétes külső forma és geometria teszi szemléletessé a 400 négyzetméteres házat. Belső tereiben az archetipikus színárnyalatok a terrazzo padlóburkolatban jelennek meg, amelyhez juhar és cseresznye beépített bútorok és szekrények, fehér falak és mennyezetek, valamint a széles üvegezésnek köszönhetően rengeteg természetes fény társul – mindezek segítenek összhangba hozni a görbék és szögek, tömör és üres terek komplex játékát.

Az egy emeleten élés folytonosságot, tagoltságot, kompozíciót és a terek széttagoltságát jelenti anélkül, hogy az egész egységét elveszítenénk. A Casa DM a projektje a telek globálisságát a felhasználók általi maximális kihasználásából kiindulva került kialakításra. A megközelítés célja, hogy a komplexum léptékének térbeli feldarabolásával egy széleskörű otthoni programot artikuláljon. A különböző térfogatok és geometriák összetétele, valamint az anyagok közötti állandó párbeszéd lehetővé teszi a projekt részei közötti kapcsolat csökkentését és kontrollálását, mind a belső tér, mind a külső érzékelés szempontjából.

Az elrendezést a legkedvezőbb tájolás befolyásolta; szándékosan megnyitja a házat dél és kelet felé, védi a nyugatról érkező naptól, és légmentes kapcsolatot kínál az északi oldalon, ahol a jövőbeli szomszédoktól való magánélet veszélyeztetve lehet. Az e homlokzatra néző helyiségek megvilágítását és szellőzését a komplexum változó részeiből tanulmányozzák, természetes fényt és szellőzést biztosítva a ház minden egyes terének.

A földszinten található családi programot a +3,5 magasságban lévő vendégszint és a -3,5 magasságban lévő szabadidős és rekreációs terület egészíti ki, ez utóbbi a többinél privátabb és védettebb kapcsolatban van. A ház alaprajzilag tagolt, az anyagok folytonossága és használata belül és kívül egyaránt olyan határokat állít fel, amelyek több mint diffúzak, szinte nem is léteznek.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Anyagilag a ház külseje párbeszédet folytat a folytonos fehér mészburkolat és egy 10×10 méretű kerámia vászon között, amely modulálja a burkolatot és hangsúlyozza a geometriát. Belül mindkét tónus kombinálódik a földszint nyilvános területét meghatározó folyamatos terrazzo burkolatban, valamint a juhar és cseresznyefa párbeszédében, amely a bútorokat is meghatározza. A semlegesnek tekintett fehér tónus lehetővé teszi, hogy a kerámia vöröses árnyalatai és a növényzet különböző zöldjei egyensúlyba kerüljenek és erősítsék egymást.

Az anyag, a geometria és a tér harmóniában működnek, ugyanakkor változatos viszonyokat alakítanak ki, így nagyon változatos terek jönnek létre, amelyeket a lakók igényei szerint terveztek meg.

Forrás: www.plataformaarquitectura.cl / www.interiordesign.net


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb